Haberler

15 Yıl Boyunca Kuruşuna Dokunmadı

Güncelleme:

Uşaklı Eşe Eğerci, 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminat ve maaşı biriktirip, okul yapılması için bağışladı.

Uşaklı Eşe Eğerci 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminat ve maaşı biriktirip, okul yapılması için bağışladı.

Eşme ilçesi Konak köyünde yaşayan şehit annesi Eşe Eğerci (70), Eşme İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasına katkı sağlamak için Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ile protokol imzalandı. Eşe Eğreci, yaklaşık 800 bin liraya mal olacak okul binası için 250 bin lira bağış yaptı.

HER ŞEY OĞLUNUN İSMİNİ YAŞATMAK İÇİN

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eşe Eğerci, eşinin geçen yıl öldüğünü, köylerinde hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirtti.

Çocuklarından Mustafa Eğreci'nin 15 yıl önce Hakkari Yüksekova'da şehit düştüğünü, devletin şehitlik tazminatı ödeyerek maaş bağladığını kaydeden Eşe Eğerci, ödenen paraların bankada biriktiğini aktardı. Çocuk esirgeme kurumu ile Mehmetçik Vakfı'na farklı tarihlerde bağış yaptıklarını ifade eden Eğerci,

"Oğlumun şehit olduktan sonra gelen tazminat ve maaşın dokunmadık. İsmini yaşatmak için okul yaptırmaya karar verdik. Bankada yaklaşık 250 bin lira birikmiş. Devletin ödeyeceği şehitlik maşını, bundan sonra da okulun yapımına harcayacağım" dedi.

"DEVLET VE MİLLET KUCAKLAŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ"

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Eğerci'nin, Eşme Kaymakamlığına başvurarak şehit düşen oğlu için verilen tazminat ve maaşla okul yaptırma talebinde bulunmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Eşme'deki okula Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci'nin isminin verileceğini dile getiren Vali Erden, "Oğlunu şehit vermiş bir anne şehitlik maaşı ve tazminatının tamamını okul yapımı için bağışlıyor. Devlet millet kucaklaşmasının en güzel örneği" diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de Eşe Eğerci'nin davranışının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ufuk Erden Eğerci Eşme Uşak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
title