Haberler

15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anıldı

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin Giresun Espiye Ericek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlediği programda 15 Temmuz şehit ve gazileri anıldı.

Osmangazi Belediyesi Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karadeniz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, 15 Temmuz gazileri Sabri Ünal, Osman Nur Esen, Hasan Genç, Halil İbrahim Sağlık, Ahmet Belen, İsmail Sarıgül, Fatih Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, yaptığı konuşmada, "Bundan yaklaşık 6 ay önce 15 Temmuz gecesi ülkemiz kanlı bir darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Fethullahçı Terör Örgütü ve askerimiz ile polisimizin arasına sızmış işbirlikçileri Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek istedi. Türk Milleti'nin onlara emanet ettiği tankları, uçakları ve silahlar vardı ancak unuttukları bir şey vardı ki, o da Türk Milleti'nin feraseti idi. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gövdesini siper ederek tankların önüne dikildiler. Halkın elinde silah yoktu ancak iman dolu göğsü vardı. Küresel güçlerin taşeronu olan bu hainlerin oyunları halkımız tarafından bozuldu. Şehit, şahit olmaktan gelir. Rabbin varlığına ve zulme karşı koymaya şahit olacağız. Sözümüzle, eylemimizle, malımızla ve canımızla şahit olacağız ki, şehit olacağız. 15 Temmuz gecesi vatanını ve milletini korumak adına vatandaşlarımız şehit ve gazi oldular. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de konuşmasında, "Şehitlik ve gazilik bu toprakları bize vatan yapan değerlerdir. Bizim tarihimizde birçok destan yer alıyor. 15 Temmuz gecesi de halkımız bir kahramanlık destanı yazdı. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar sürekli önümüze engeller çıkardı. Darbelerle sürekli engellenmek istendik. Ancak halkımız hainlere karşı dimdik ayakta durarak en güzel cevabı verdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizden de Allah razı olsun" dedi.

Darbe girişimine karşı koymak adına İstanbul'da tankın altına yatarak yaralanan Sabri Ünal ise, "15 Temmuz gecesi millet olarak el ele verdik ve bu zalim topluluğu bertaraf ettik. O akşam da Allah'ın takdiri neyse ona razı olarak üstümüze düşen vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyorum. Aynı şekilde diğer arkadaşlarımız da ellerinden geleni ardına koymadılar. Kimisi yaralandı, kiminin vücutlarında kalıcı hasarlar oluştu. Biz bunları dile getirmek ve 15 Temmuz'u aylar sonrasında da unutturmamak için gayretimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

title