Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Batman/bitlis/

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü Batman,Bitlis ve Aydında çeşitli etkinliklerle anıldı-Batman Uluslararası Kültür ve Düşünce Merkezi (UKDM) Genel Başkanı Emin Ramanlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü Batman, Bitlis ve Aydında çeşitli etkinliklerle anıldı

-Batman

Uluslararası Kültür ve Düşünce Merkezi (UKDM) Genel Başkanı Emin Ramanlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ramanlı, mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), bu ülkeye tarihinin en dramatik bir psikolojik travma yaşatan saldırısını gerçekleştirdiğini ifade etti.

FETÖ'nün insanların dini duygularını sömürerek, yıllarca Türkiye'de yapılandığını vurgulayan Ramanlı, şunları kaydetti:

"Toplumun dini duygularını kullanarak, toplum ve devlet içinde yıllarca güçlendiler. Hiç kimse bu tehlikeli cemiyetin bir gün eli silahlı, kanlı bir terör örgütüne dönüşeceğini tahmin bile edemedi. 15 Temmuz, emperyalizmin bu topraklara saldırdığı ne ilk ne de son tarih olacaktır. Anadolu, onlara hep yenilgiyi tattırdı. Bu yüzden bu kutsal topraklara daha bir hırsla saldırıyorlar. FETÖ'yü dış güçler uzun yıllar Türkiye'de besledi ve kıvama getirdikten sonra 15 Temmuz günü sahaya sürdü. 15 Temmuz, milletin devletine sahip çıktığı, ülkenin var olma mücadelesi, yeniden diriliş ve yenilenme hikayesi oldu."

-Bitlis

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında hentbol ve voleybol etkinliği düzenlendi.

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şahin Kardaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında dün başlayan sportif aktivitelerin 15 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Bu kapsamda Van Gölü sahilinde hentbol ve voleybol yarışması düzenlediklerini ifade eden Kardaş, şöyle konuştu:

"Hentbol ve voleybol yarışmaları yaptık. Yarın da il dışından gelecek olan sporcuların katılımıyla Yaşam Alışveriş Merkezi önünde saat 19.00'da profesyonel Kick Boks müsabakaları yapılacak. 15 Temmuz günü ise, 17.00 - 19.00 saatleri arasında İşletme Parkı'nda güreş ve judo yarışmaları yapılacaktır. Sportif etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir."

-Aydın

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aydın'da, "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Konferans Salonu'nda üniversite ve Aydın Valiliği organizasyonuyla "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

Programda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, dünyanın bir çok ülkesinde darbelerin olduğunu fakat FETÖ'nün hain darbe girişiminin benzerinin dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını söyledi.

FETÖ'nün milletin evlatlarını belirli süreçten geçirdikten sonra robotlaştırdığını vurgulayan Vali Köşger, bu insanları daha sonra silahlandırıp Türk halkına silah doğrultacak duruma getirdiğini belirtti.

Köşger, "Ülkeyi etnik ve mezhep ayrıcalıkla bölemedikleri zaman içimizdenmiş gibi bir unsuru devreye sokarak ülkenin başına çok büyük bir gaye açma girişiminde bulundular. Ama şunu hesap etmemişlerdir. Bu millet çok enteresan bir millettir. Tarihin kırılma noktalarında yiğitçe durmayı bilen ve aslanca durmayı bilen, bütün oyunları bozmayı bilen ve gerektiği noktada canını verip vatanına, bayrağına sahip çıkan bir millettir." ifadelerini kullandı.

Hain FETÖ'nün, Türk milletinin gücünü ve cesaretini hesap edemediğine dikkati çeken Köşger, şunları kaydetti:

"Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da hepsinin üzerinde bir tuzağı vardı. Bu milleti o gün tüm dünyanın ezilen güçlerine rol model olacak şekilde dünyanın önünde yiğitçe duruşu gerçekleştirdi. Bu millet tankla, topla, helikopterle üzerine gelen bir güruhu çıplak bedeniyle durdurmayı bildi. Bu millet bütün emperyalistlere bir kere daha ders verdi ve tüm dünya tarihine de adını bir kere daha altın harflerle yazdı."

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise, FETÖ'ye "İslami örgüt" gibi davranılmasının İslam dinine yapılacak en büyük hakaretlerden biri olacağını ifade ederek, "Bu örgüt, bana göre Türkiye içerisindeki PKK, DEAŞ, KCK olmak üzere hepsine bilgi akıtan bir ana kaynaktır. Biz ana kaynağı yakaladık. Bu yüzden bas bas bağırıyorlar. Bu yüzden hiç kimseyi bize iade etmiyorlar." diye konuştu.

Doktora tezini "terörizm" üzerine yaptığını ve FETÖ'yü haşhaşilere benzettiğini ifade eden Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da, "FETÖ'nün yaptığı sadece kanlı darbe girişimi değildir. Kumpasla birilerini enterne etme veya sınav sorularını çalma, bir yerde devlet kadrosu noktasında kadrolaşıp kendilerinden olmayanları bir şekilde kurdukları kumpaslarla bertaraf etme ve oralarda kılcal damar olarak nitelendiren yerleri ele geçirip örgütlenmelerini soluksuz ve aralıksız bir şekilde devam ettirdiklerini gördük." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Bircan'ın moderatörlüğünde akademisyenlerin katılımıyla "15 Temmuz Milletin Zaferi" paneli yapıldı.

Programa, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Batman Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title