Haberler

1. Nadir Toprak Elementleri ve Toryum Çalıştayı Kırka'da yapıldı

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen 1. Nadir Toprak Elementleri ve Toryum Çalıştayı, Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde yapıldı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen 1. Nadir Toprak Elementleri ve Toryum Çalıştayı, Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde yapıldı.

Çalıştayın ilk gününde Beylikova Kızılcaören Nadir Toprak Elementleri sahası ve Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde teknik gezi yapılarak, Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürü Ersan Ayten'den işletme hakkında bilgi alındı.

Eti Maden Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri İşletme Müdürü Lütfi Tozar'ın açılış konuşması ile başlayan ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çeliker ile Naten Başkanı Hasan Hüseyin Erdoğan'ın da birer konuşma yaptığı çalıştayın 2. günü konu hakkındaki uzmanların çeşitli sunumları ile devam etti.

Çalıştayın amacının Eti Maden İşletmelerinin nadir toprak elementleri ve toryum konusunda sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmak, yeni projelerini tanıtmak, kamu, üniversite-araştırma kurumları ve özel sektör temsilcilerinin yapılan çalışmalar ve projeler hakkında görüş ve önerilerini almak olduğu bildirildi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü projenin ilk etabında maden sahasında pilot tesis kurmayı planlıyor. Pilot tesis aşamasından sonra sahada 570 bin ton cevher işlenerek nadir toprak elementleri ve toryum üretecek bir tesis kurulacak. Projenin maliyeti ise yaklaşık 550 milyon TL iken bin kişinin de istihdam edilmesi bekleniyor.

Çalıştaya Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcıları Abdurrahman Çeliker, Özgür Saç ve Dr. Tabip Gülbay, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, BOREN Başkanı Doç. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, kamu, üniversite, araştırma kurumları ve özel sektör temsilcileri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title