Haberler

Gül: "Erdoğan'dan Maliki'ye Mesaj Gidiyor"

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bağdat'a Gidecek Irak Özel Temsilcisi Oğuz Çelikkol'un Başbakan Erdoğan'ın Bir Mesajını Irak Başbakan El Maliki'ye İleteceğini Söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bağdat'a ziyaret edecek Irak Özel Temsilcisi Oğuz Çelikkol'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mesajını Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye mesaj ileteceğini söyledi. Sınır ötesi operasyon için yetki talebinin olmadığını ifade eden Gül, hükümetin ve TBMM'nin netice doğuracak her girişime destek vereceğini de söyledi.

Abdullah Gül, NTV ile yaptığı söyleşide gündemin dış ve iç konularını değerlendirdi. Türkiye'de yaşanan terör sorununu değerlendiren Gül, güvenlik güçlerinin "alarm" halinde olduklarını söyledi.

Bir yandan diplomasinin bir yandan güvenlik güçlerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Gül, yapılan çabaların neticesinin alınacağı umudunu dile getirdi. Gül, hükümetin ve TBMM'nin her ihtiyaca, netice doğuracak her girişime destek vereceğinin altını çizdi.

YETKİ TALEBİ OLMADI

Abdullah Gül, hükümet ile askerlerin terörle mücadelede uyum içerisinde çalıştığını, bir kopukluk olmadığını da belirtirken "Temas olmadığı yorumları doğru değil" dedi.

Sınır ötesi operasyon için bir yetki talebinin gelmediğini söyleyen Gül, "Netice alacak her türlü faaliyete TBMM, şüphesiz ki izin verecek" ifadesini kullandı. Gül, terörle mücadele konusunda hükümetin kararlığının en üst noktada olduğunu vurgularken bunu da ABD dahil olmak üzere, herkesin bildiğini belirtti.

Türkiye'nin kararını kendi vereceğini belirten Gül, "Sabrımız nereye kadar?" sorusunu yanıtlarken de Türkiye'nin sabrının şimdiden de bittiğini ancak her işin bir zamanı olduğunu söyledi.

ÖZEL TEMSİLCİ IRAK'A GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Gül, diğer bir sorunun karşısında ABD ile bir telefon görüşmesini yapmadığını belirtti. Buna karşın Gül, Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol'un Bağdat'ı ziyaret edeceğini anımsatarak "Onunla Sayın Başkanımızdan El Maliki'ye (Irak Başbakanı) giden mesaj ve dosyalar var" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ

AKP'nin cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yasalara uygun bir biçimde yürüttüğünü, yanlış bir şey yapılmadığını vurgulayan Gül, buna karşın cumhurbaşkanının seçilemediğini belirterek "Türkiye Cumhuriyeti'ne bu süreç yakışmaz" dedi. Gül, Anayasa Mahkemesinin toplantı yeterli sayısına ilişkin kararını eleştirirken de "Sanki bir Senato gibi karar verdi" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANININ YETKİLİLERİ AZALTILMALI

TBMM, Hükümet ve Cumhurbaşkanlığının aynı partide olmasının sorun oluşturmadığını belirten Gül, aynı partiden olmasına milli iradenin karar vermesi halinde söylenecek bir şey bulunmadığını belirterek "Dolaysıyla bir problem yok" dedi. Ancak seçilecek Cumhurbaşkanının parti ile ilişkisini keseceğini de vurgulayan Gül, Cumhurbaşkanının yetkilileri ile ilgili olarak da "Eğer Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum, azaltılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

SEZER VE ANAYASA PAKETİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa paketini değerlendirme süresinin yarın sona erdiğinin anımsatılması üzerine Gül, "Eminim ki Cumhurbaşkanı, Anayasa'nın söylediğini yapacaktır" dedi.

SEÇİM ANKETLERİ: İKİ PARTİ

Abdullah Gül, diğer bir sorunun karşısında seçim anketlerini gördüğünü belirterek "Bizim daha kuvvetli olarak geleceğimize inanıyorum" dedi. Gül, "Ellimizdeki anket, 2 parti diyor. Bir sol, bir sağ" şeklinde konuştu. Gül, CHP'nin politikalarının Avrupa'daki sosyal demokrat partilerininkilere benzemediğini de söyledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title