Haberler

Göle - Şehzade Şahin, Kılıçdaroğlu'na "Yiğitoğlan" Dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kars' Ta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kars' ta

Susuz ilçesi'nde Ecevit'e Karaoğlan lakabını takan 85 yaşındaki Şehzade Şahin ile görüştü

Göle'den Kars'a gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Susuz yol ayırdımında seçim otobüsünden inerek bir otomobile bindi ve Susuz ilçesine gitti. CHP Genel Başkanlarından ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'e Karaoğlan lakabını takan 85 yaşlarında Şehzade Şahin'le evinde kısa bir süre görüşme yaptı. "Sen bizim starımızsın" diyen Şehzade Şahin görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'na, çevresindeki herkese referandumda 'hayır' oyu vermelerini istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'ndan işsiz olan iki torunu için iş isteyen Şehzade Şahin, "Onları bir ekmek sahibi yap ben de sana dua ederim. Umudumuz sensin. Sen bizi kurtaracaksın. O Karaoğlan'dı, senin adın da Yiğitoğlan" diye konuştu,

Cumhuriyet Meydanındaki mitinge yaklaşık 2 saat geç katılan ve yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu'nun CHP iktidarı döneminde kalkınacağını ileri sürdü. AKP hükümetinin Kars'ı ve Türkiye'yi unuttuğunu savunan Kılıçdaroğlu: ôCeplerini doldurdular, talana yalana izin verdiler, köşeyi döndüler, halkı ve Türkiye'yi unuttular Bu ülkede niye kırmızı et ithal ediliyor? Hangi gerekçeyle? Mera mı yok, çiftçi mi? Niye et dışarıdan alınıyor? Birilerinin cebi mi dolacak? Evet birilerin cebi dolacak. 'Türkiye üretmesin sadece tüketsin' istiyorlar. Üreten ülkenin sesi çok çıkar, işsizlik olmaz, hak ettiğinin karşılığını alır, üreten ülkede esnafın yüzü güler. Bunlar 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Esnaf, çiftçi, hayvan üreticisi, emekli memnun mu? Onlar sizin sesinizi duymazlar. Onlara bir ders vermeniz lazım. Nasıl duyacaklar?12 Eylül'de sandık geliyor. Sandıkta hayır dediğiniz zaman sizin seziniz duyulcaktır. Bunlar telefonları dinliyorlar. İktidarda telekulak hükümeti var. Derdinizi anlatmak istiyorsanız, meydanlara kulak tıkıyorlar. Telefonlarla derdinizi anlatın da belki Recep Bey sizin derdinizi anlar"diye konuştu.

"BU MİLLETİN KEMALİ VAR"

27 Nisan bildirisi sonrasında e-muhtırayı veren Yaşar Büyükanıt'a kurşun geçirmez araba tahsis edildiğini, üstün hizmet madalyası verildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu; 'darbe ve mağdur edebiyatına' halkın inanmamasını istedi. Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların 'Hayırsızlara hayır' demesini isteyerek şunları söyledi:

"Recep Bey'e milletin sesini dinleteceğiz. Milleti kandırmak yalan dolan söylemek, darbe geliyor. Darbenin arkasına saklanamayacak. Millet artık yemeyecek çünkü bu milletin bir Kemal'i var artık ben sizin Kemal'inizim. Siyasette zenginleşmek bize 'haram olsun' dedim. Önce millet zenginleşecek. Ama şimdi onlar kendileri zenginleşti, halk fakirleşti. Halkın iktidarında önce halk zenginleşecek. Şeker fabrikaları, çimento fabrikaları, sümerbanklar hepsini sattılar, gözleri doymadı. Onların bir sloganları var; 'büyük düşünün' diye. Bu 'büyük götürün' demek. Büyük götürmeye alıştılar. Ama millet uyanıyor. Sen kendini korumak için anayasa üretiyorsun, dokunulmazlığın arkasına saklanıyorsun. Biz buna 'hayır' diyeceğiz. Bir başbakan bir milletvekili niye dokunulmazlıktan korkar? Boğazından aşağı haram lokma inmemiş adam dokunulmazlık arkasına saklanır mı? Saklanan adama diyin ki, 'senin geçmişte karanlık noktaların var.' Biz dokunulmazlıktan söz edince Recep Bey, 'biz o oyuna gelmeyiz' diyor. Halkın iktidarında biz seni yüce divana göndereceğiz. Çalmaya çırpmaya hayır, halkın çıkarlarını korumaya, evet. Umudum sizsiniz, destek verin oy verin Türkiye'yi şaha kaldıralım. Bizim bereketli topraklarımız var, üniversitelerimiz var, çalışkan insanlarımız var, denizimiz, güneşimiz her şeyimiz var. Ama helvayı yapacak yiğit bir adama ihtiyacımız var. Recep bey yaptığı helvaları yedi, helvayı yiyenleri size şikayet ediyorum."

DHA FEED

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title