Haberler

Gmis Genel Başkanı Ramazan Denizer, Madenciye Seslendi

Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Sendikanın Genel Merkez ve Şube Yöneticileriyle Birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (Ttk) Kozlu Müessesesi'nde Çalışan Madencileri Ziyaret Etti. Denizer, Kozlu Çakmakkaya Kılıçlar Ocağı Üretim İşinin Özel Sektöre İhaleye Verilmesi Konusundaki Gelişmeler ve İşçi Alımı Hakkında Madencilere Bilgi Verdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, sendikanın genel merkez ve şube yöneticileriyle birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde çalışan madencileri ziyaret etti. Denizer, Kozlu Çakmakkaya Kılıçlar ocağı üretim işinin özel sektöre ihaleye verilmesi konusundaki gelişmeler ve işçi alımı hakkında madencilere bilgi verdi.

Şırnak'ta 13 askerin şehit olması nedeniyle program 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra madencilere hitaben bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Kozlu Çakmakkaya Kılıçlar ocağının özel sektöre ihaleye verilmesine kesin karşı olduklarını söyledi. "Hepinizin dikkatle izlediği gibi Kozlu müessesemizde keyfimizi kaçıracak, canımızı sıkacak, müessesemizin, TTK'nın ve Zonguldak'ın geleceğine zarar verecek işler yapılmak isteniyor" diyen Denizer, sözlerine şöyle devam etti: "Kozlu

Çakmakkaya Kılıçlar ocağındaki kömür rezervini siz herkesten iyi biliyorsunuz. Biz buradaki hazır kömürü işçi yetersizliği nedeniyle alamıyoruz. Kozlu Müessesesi de TTK'da mevcut kapasitesini kullanamıyor. Yılda 5 milyon ton üretebilecek olan TTK, 2 milyon ton altında üretim yapıyor. Aynı şekilde Kozlu Müessesesi de üretebileceğinin yarısını üretiyor."

Çakmakkaya Kılıçlar ocağındaki ihalenin nedeninin işçi açığı olduğunu anlatan Denizer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oraya 120-150 işçi gönderemiyoruz diye, hazır kömürü başkalarının alması için ihaleye çıkılıyor. Son alınan işçi arkadaşlarımızla birlikte havza çapında üretim ve verimliliğin arttığını biliyoruz. Kozlu müessesemizde de, sizlerin büyük gayretiyle havza tarihinde ilk defa içeri randımanı bir ton üzerine çıktı. Eğer sözü edilen Çakmakkaya Kılıçlar ocağını da biz çalıştırırsak, bu rakamın çok

daha yukarılara çıkacağına hiç şüphe yok. Oradaki kömür damarlarının kalitesini siz bizden iyi biliyorsunuz.

Biz bu ihalenin yanlış olduğunu seçimden önce ilgililere anlattık ve bu ihaleyi iptal ettirdik. Ama bugün ne hikmetse aynı ihaleyi yeniden yapmak istiyorlar."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ile birlikte Enerji Bakanı Hilmi Güler'den ihalenin iptal edilmesini istediklerini belirten Denizer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Bakan işçi alımı konusunda net ifadeler kullanmadı. İşçi alımını da zamana bıraktı. Biz Çakmakkaya Kılıçlar ocağındaki üretim ihalesinin yapılmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Çünkü bugüne kadar hiçbir müessesemizde, bizim çalıştığımız kodlarda üretim işi

bir başkasına ihale edilmemiştir. Bu bir ilk adımdır. Biz buna izin verirsek aynı uygulamanın diğer müesseselerde de yapılacağı tehlikesi var. Dolayısıyla kuruma işçi alımı ifadelerinin de bir oyalama taktiği olduğu fikrindeyiz."

Demokratik kurallar çerçevesinde mücadelenin süreceğini anlatan Denizer, tüm havzaya gelişmelerin anlatılacağını ifade etti. Havza işçileri ile ortak mücadele yürütüleceğini söyleyen Denizer, sözlerine şöyle devam etti: "Burada yapılmak istenen uygulama tüm müesseselerimiz için bir tehdittir. Bu gerçeği diğer müesseselerimizde de anlatacak ve bu mücadeleyi tüm havzaya yayacağız. Demokrasilerde çare tükenmez. Bugünkünden çok daha zor şartlar altında mücadele veren maden işçileri ve bölge halkı bu

haksızlığa karşı yine meşru mücadelesini verecektir. Gerekirse üretimden gelen gücümüzü kullanacak ve bu yanlışa asla izin vermeyeceğiz. Kömür üretmek bizim işimiz ve 150 yıllık bu geleneği sürdüreceğiz. Buradan bir kıvılcım yaktığımızda havzanın her yerinde maden işçisi kazmasını bırakır. Biz birlikte olduğumuz sürece hiç kimsenin bize yanlış yapma şansı yok. Bunu şanlı tarihimiz dosta-düşmana göstermiştir. Hiçbir şey sizlerin moralini bozmasın. Kimse bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz,

üretme hevesimizi kıramaz."

Madenciliğin zor ve riskli bir iş olduğunu anlatan Denizer, "Her şeyden önce moral gerekir. Kimsenin çalışma barışını bozmasına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her şeye birlikte karar verecek ve birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Denizer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tüm sendikalara vereceği iftar yemeğine katılarak sorunlarını yazılı ve sözlü anlatacaklarını ifade etti. Ramazan Denizer'i alkışlayan ve sloganlar atan madenciler, birlikte mücadele sözü verdi.

Denizer, maden işçilerini ziyaretin ardından izlenecek mücadele yöntemi ve eylem planının hazırlanması için Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

(SD-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title