Haberler

Gkry'deki Kazılarda Kıbrıslı Türkler'e Ait Olduğu Tahmin Edilen Kemikler Bulundu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (Gkry) Görev Yapan Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Kazı Programı Çerçevesinde 20 Şubat Salı Günü Güney Lefkoşa'nın Strovolos Bölgesindeki Parisinu'da Yapılan Kazılarda, Kıbrıslı Türklere Ait Oldukları Tahmin Edilen Kemikler Bulunduğu Bildirildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) görev yapan Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'nin kazı programı çerçevesinde 20 Şubat Salı günü Güney Lefkoşa'nın Strovolos bölgesindeki Parisinu'da yapılan kazılarda, Kıbrıslı Türklere ait oldukları tahmin edilen kemikler bulunduğu bildirildi.

Rum kesiminde yayınlanan gazetelerden Haravgi'nin, '1964 Dönemine Ait Kayıp Cesetleri Ortaya Çıktı' başlığıyla yayımladığı habere göre, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'ndeki Rum üye İlias Georgiyadis, 1964 döneminde kaybolan Kıbrıslı Türklere ait olduğu tahmin edilen yaklaşık 10 kişiye ait kemik bulunduğunu kaydetti. Söz konusu yerin kemiklerin çıkarılması için uygun bir şekilde hazırlandığını belirten Georgiyadis, kemiklerin antropoloji laboratuarına götürülmek amacıyla özel kutulara konulmadan önce kaydedileceğini ve fotoğraflarının çekileceğini ifade etti. Georgiyadis, iki toplumlu grup üyelerinin, Arjantinli bilim adamlarıyla beraber büyük bir dikkat, saygı ve hassasiyet içerisinde çalışmaları sürdürdüğünü de belirtti.

Haberi 'Cesetler 14 Metre Derinlikte' başlığıyla veren Simerini de, Kıbrıslı Türk kayıplarla ilgili araştırmaların dün sonuç verdiğini ancak kemikler mezardan çıkarılmadığı için kaç kişiye ait olduğunun bilinmediğini yazdı. Gazete, kemikleri mezardan çıkarma sürecinin bugünden itibaren başlayacağını da kaydetti.

Fileleftheros da, Parisinu ve Lefkoşa bölgesinde onlarca hendek bulunduğunu ve bunlardan bazılarında 1964 dönemine ait Kıbrıslı Türk kayıp kemikleri olduğu yönünde bilgiler olduğunu yazdı.

Politis ise, 'Cesetler ve Tarih Kuyuda' başlığıyla ilk sayfadan verdiği haberinde, 1964 dönemine ait kayıp olan yaklaşık 10 Kıbrıslı Türk'e ait oldukları tahmin edilen cesetlerin, başka bir yerde öldürüldükten sonra kuyuya atılmak üzere Parisinu'ya getirildiklerini ifade etti. Gazete, 'Kuyularda başka cesetler de mi var' alt başlığıyla yayımladığı haberindeyse, 1964 yılında 40 kadar Kıbrıslı Türk'e ait cesedin aynı bölgeye getirildiği ve ayrı kuyulara gömüldüğü yönünde bilgiler olduğunu yazdı. Habere göre, bölgede Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma kuyular Lefkoşa'ya su nakledilmesi için kullanılıyordu.

Konuyla ilgili haberi Mahi, '10 Kıbrıslı Türk Kayba Ait Kemikler Bulundu', Alithia da 'Kayıplar-Arama Kemiklere Götürdü' başlıklarına yer verdi.

(MG-SŞ-SŞ-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title