Haberler

Giresun: Fiskobirlik'in Ürün Bedellerini Ödeyememesi

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, fındık üreticisinin hükümetten hakkı olanın dışında bir şey istemediğini söyledi.

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, fındık üreticisinin hükümetten hakkı olanın dışında bir şey istemediğini söyledi.

Kara yaptığı açıklamada, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) aylardır gerek devlet, gerekse de bankalar aracılığıyla kredi bulamaması nedeniyle ürün alım bedellerini ödeyemediğini ifade etti. Türkiye'de FİSKOBİRLİK dışındaki tüm birliklerin Destekleme Fiyat İstikrar Fonu'ndan (DFF) yararlandırıldığını belirten Kara, FİSKOBİRLİK'in uygulamanın dışında tutulmasının ayrımcılık olduğunu iddia etti. FİSKOBİRLİK'in hazine adına birlik tarafından alınan fındık bedellerinin 2000 yılında çıkarılan 4572 sayılı yasayla hazinece görev zararı sayılması nedeniyle devlete borcunun bulunmadığını öne süren Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın FİSKOBİRLİK'in ürün bedellerini ödeyebilmesi için birliğin gayrimenkullerini satması önerisinin de yanlış olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın 18 Haziran'da Giresun'da, 9 Temmuz'da da Ordu'da fındık hakkında yaptığı açıklamalar sonucu serbest piyasada ürün fiyatlarının 2 YTL'nin altına kadar düştüğünü kaydeden Kara, "Bu nedenle fındıkta milyonlarca YTL zarar oluştu. Bu da üretici ve FİSKOBİRLİK'in mağdur olmasını sağladı" dedi.

Fındık üreticisinin hakkı olanın dışında hükümetten hiçbir şey istemediğini ifade eden Kara, "Her Karadenizli'nin evinde iş bekleyen en az 2 kişi var. Buna rağmen Karadenizli hükümetten iş istemedi, aş istemedi. Diğer yapılan hizmetlere karşı bizimki az demedi. Karadenizli hep şükretti. Hep 'Allah devlete zeval vermesin' dedi. Devletin fındığına piyasa istikrarı sağlayarak, kendi geçimini fındıkla temin etme ümidiyle yaşadı Karadenizli. Hakkı olanın dışında hükümetten hiçbir şey istemedi. Ama Anayasa güvencesinde olan piyasa istikrarı beceriksizlik, bilgisizlik ve kasıtlı bir FİSKOBİRLİK'i imha politikası sonucu Karadeniz tarihinin en zor dönemini yaşama durumu ve kaderiyle baş başa bırakılmıştır" diye konuştu.

Kara, hükümetten fındığa sahip çıkarak, üreticinin aylardır süren mağduriyetlerine son verilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title