Haberler

Genç Çiftçiler Bedava Verilen Hayvanları 'Devlet Zarar Etmesin Diye' Almadı

Güncelleme:

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 'Genç Çifti Desteklemeleri' kapsamında 7 çiftçiden 4'üne 5'er büyükbaş hayvanın teslimi yapıldı. 3 çiftçi ise hibe edilen hayvanları söylenen özelliklerde olmadığı için kabul etmedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Desteklemeleri projesi kapsamında, Bursa'nın İnegöl ilçesinde büyükbaş hayvan desteği alan genç girişimcilere, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Hayvan Pazarı'nda büyükbaş hayvanları teslim edildi. Sabah saatlerinde Kaymakam Şükrü Görücü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren'in katıldığı törende, 7 genç çiftçiden 4'üne 5'er büyükbaş hayvanın teslimi yapıldı. 3 çiftçi ise hibe edilen hayvanları, kendilerine söylenen özelliklerde olmadığı belirterek kabul etmedi.

"GELEN HAYVANLAR SÖZLEŞMEYE UYMUYOR"

Genç Çifti Desteklemeleri projesine eşi adına başvurduğunu belirten Cemal Özdemir, "Gelen hayvanları gördük, sözleşmede belirtilen şartlarda değil. Hayvanların canlı ağırlığı 150 kilo yoktur ve ırk bir hayvan değil. Hal böyle olunca biz de gelen hayvanları kabul etmedik. Devletten hayvan başına 6 bin TL alınıyor. Şirketler bunları tedarik ediyor. Bu hayvanların ederi 2 bin ila 2 bin 500 TL eder. Çifti bile 6 bin TL etmiyor. Aynı şekilde başka yerlerde de böyle sorun yaşandı. Devletimiz bir el atmıştır, bize iyi gelir dedik ama gelen hayvanlar sıkıntılı, ırkı ve geleceği olmayan hayvanlar. Tanesi 6 bin TL'ye mal edilen hayvanların çifti 6 bin TL etmiyor. Devletimiz zarar etmesin diye bunları kabul etmiyoruz" dedi.

Genç Çiftçiler Bedava Verilen Hayvanları 'Devlet Zarar Etmesin Diye' Almadı

"BU HAYVANLAR İÇİN PARA YATIRANLAR MAĞDUR"

Desteklemeden faydalanan genç çifti Ferhat Çetin ise "Devletimizin kaynaklarını dolandırmaya yönelik yapılan bir hamle olarak düşünüyoruz. İnsanları, 5 tane verdikleri hayvanlara 3 yıl bakmakla yükümlü kılıyorlar ama sonunda hiçbir şey olmuyor. İnsanlar boşuna hayallere kapılıyor. 3 bin TL'lik hayvanı 6 bin TL gösteriyorlar. Devletimiz 30 bin TL hibeyi versin, insanlar kendi hayvanını tedarik etsin. Bu şekilde vatandaşı ve devleti dolandırıyorlar. İnsanların geleceğiyle oynamasınlar. İnsanlar 9 aydır bu hayvanları bekliyor. Ama gelen hayvanlar hiç iç acıcı değil. Bu hayvanlar için para yatıranlar mağdur. Genç çiftçiler olarak gereğinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"TASARRUF BAKANLIĞIMIZIN"

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ise çiftçilerin tepkileri için şunları söyledi:

"Genç Çifti Desteklemeleri kapsamında hayvan dağıtımını yapıyoruz. İlçemizde bu yıl 33 genç çiftimiz desteklendi. Bu kapsamda mandaları genç çiftçilerimize teslim etmiştik. Şu anda 7 genç çiftçimize büyükbaş sığırlarını teslim ediyoruz. 4 vatandaşımız hayvanlarını teslim aldı. Diğer genç çiftçiler, hayvanları beğenmedikleri için teslim almak istemiyorlar. Biz de bununla alakalı gerekli tutanakları düzenleyip iadelerini sağlayacağız. Bundan sonra tasarruf Bakanlığımızın nezdinde olacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title