Haberler

Gaziantep Iclei'ya Üye Oluyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kısa adı ICLEI olan Uluslararası Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler Ağı'na üye oluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. bileşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Burada görüşülen gündem maddesinin meclis üyeleri tarafından kabul edilmesi ile birlikte belediyenin üyelik süreci başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in başkanlığını yaptığı meclis toplantısında 70 farklı ülkeden bin 220 yerel yönetim temsilcisi üyesi bulunan uluslar arası ICLEI'ya üye olmak için meclis üyelerinden yetki istendi.

Büyükşehir Meclisi'nde gündeme alınan 89 maddenin 19 maddesi oy birliğiyle kabul görürken, 66 madde ilgili komisyonlara sevk edildi. 2 maddeye süre verilirken, 2 madde ise çalışmaların devam etmesinden dolayı oy birliğiyle gündemden çıkartıldı. 14 maddeye de teklif kararı verildi. Toplantıda; Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kenti ile kardeş şehir olma, Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürlüğü, Raylı Sistem Yol Şube Müdürlüğü kurulması, Antep evlerinin bulunduğu sokakların sağlıklaştırılması, Nurdağı ilçesinde alt yapı ve üst yapının oluşturulması gibi maddeler görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından görüşülen 89 maddenin ardından 14 gündeme teklif karar olarak alındı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gündeminde görüşülecek başka madde kalmadığından Temmuz ayı 2. bileşiminin 18.08.2012 tarihinde saat 15.00'da yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title