Haberler

Gaziantep 1 Bakan Şahin.

Bakan Şahin, Türkiye'de kadın girişimciliğini ve istihdamını artırmak amacıyla Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı'yla birlikte hayata geçirilen 'Teknolojide Kadın Hareketi' projesi kapsamında...

Bakan Şahin, Türkiye'de kadın girişimciliğini ve istihdamını artırmak amacıyla Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı'yla birlikte hayata geçirilen 'Teknolojide Kadın Hareketi' projesi kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı. Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'nda konuşan Bakan Şahin, artık tankla tüfekle savaşlar bittiğini, artık bilgi ve teknoloji çağında kafalarla mücadele verildiğini söyledi. "Yeni bir dünya düzenindeyiz" diyen Bakan Şahin, "Zamanın ruhunu yakalamamız lazım. İşi bilen insanların yarıştığı, ekonomisini büyüttüğü, yeni bir dünya düzenindeyiz. Toplumumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızı yok saymak aklından, bilgisinden istifade etmemek, hiç bir hedefe ulaşamamak demektir" diye konuştu.

Kadınların doğuştan gelen hakkını kullanmak zorunda olduklarını kaydeden Bakan Şahin şunları söyledi:

"Yaşam, eğitim, sağlık, istihdam hakkı en temel haklarımızdan bir kaç tanesi. Biz yola çıktığımızda önce insan dedik. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın dedik. Merkeze insanı alınca kadın, genç, yaşlı, engelli ve engelsiz nereden gelirse gelsin bu beşeri sermayeyi kullanmamız gerektiğine inandık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için büyük kampanyalar düzenledik. Bugün temel eğitimde fırsat eşitliğini yakaladık. Geldiğimiz yeni dünya düzeninde sağlıkta dönüşümü başaracağız dedik. Herkesi anne babasının sağlık güvencesine bakmadan 18 yaşına kadar sosyal güvence içine aldık ve yeni bir sağlık sistemini hayata geçirdik. Son 10 yılda OECD ülkeleri içinde anne ve bebek ölümlerinin en fazla düştüğü ülkeler arasına girdik. Kadınlarımız okuyacak, eğitimini alacak, alana inecek ve ekonomik hayatta önemli bir birey olacak. Bunu başarmak için istihdamda kadın oranını artırmamız lazım."

KADIN HEM KARİYER YAPIP, HEM ANNE OLABİLMELİ

Muhafazar demokrat bir parti olduklarını hatırlatan Bakan Şahin, aile değerlerini önemsediklerini, güçlü ailenin zayıf kadın demek olmadığını, kadınıyla, erkeğiyle çocuğuyla herkesin mutlu güçlü ve huzurlu olduğu bir aile olduğunu ifade etti. Kadının hem kariyer yapıp hem anne olabilmesi gerektiğini anlatan Bakan Şahin, "İyi bir eş de olabilmeyi başarmak durumundayız. Aslında genetik olarak buna müsaitiz. Çoklu zekada aynı anda 5-6 işi yapabiliyoruz. Dolayısıyla biz iyi bir planlamayla iş hayatında güçlü bir şekilde yeteneğimizi ortaya koyup ekonominin bir parçası olurken, aile hayatımızı da aynı zamanda düzenleyebiliriz. O yüzden teknoloji ve imkanlardan istifade etmek çok önemli. Külfetlerine karşı da mücadele etmek çok önemli. Bilgiye bu yüzden önem veriyoruz ve o yüzden eğitim çok önemli" diye konuştu.

HER 3 KADINDAN 2'Sİ İŞSİZ

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise, Türkiye'de her 3 kadından 2'sinin işsiz olduğuna dikkat çekerek, 7 milyon 400 bin kadının istihdama katıldığını dile getirdi. Kadın istihdamı ve girişimini artırmanın bir hükümet politikası olması gerektiğini anlatan Eczacıbaşı, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de bu konuda öneri sunup projeler üretebileceğini sözlerine ekledi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan da, Türkiye'de 70 milyon nüfusun 35 milyonunu kadınların oluşturduğunu, bu kadınlardan 7 milyonunun iş hayatının içinde olduğunu, ancak bir de ücretsiz aile işçisi diye bir kavramın bulunduğunu ifade etti. Tarlada çalışan kadının ücret almadığını, ücreti olmasa bile bir sosyal güvencesinin olmasını istediklerini kaydeden Türktan, "Dolayısıyla çalışan dediğimiz zaman aslında ücret alıp sosyal güvence içinde çalışan kadın da çok az. Elbirliğiyle kadına destek vermemiz lazım. Kadına teknolojide fırsat tanınmalı" dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise, "Ülkemizde kadının istihdama katılımını teşvik etmek, ekonomimizin sürdülebilir büyümesi için ve ülkemizin potansiyel gelecekte yerini alması için hepimizin birlikte çalışması gereken bir konu. Cep telefonları olan kadınlar kendilerini daha güvenli ve özgüvenli hissediyor. Gelişmekte olan ülkelerde 300 milyon kadının cep telefonu yok. Bu proje inanıyoruz ki kamunun, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek, katkı sağlayarak önemli bir hedef doğrultusunda birlikte çalışmasının güzel bir örneğini teşkil ediyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Eczacıbaşı Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title