Haberler

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, 3 Galatasaraylı futbolcu için suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, derbi maçının ardından Galatasaraylı Marcao, Arda Turan ve Etebo'yla ilgili olarak 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un ilgili maddelerinden cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Galatasaraylı futbolcular Arda Turan, Marcos do Nascimento Teixeira (Marcao) ve Oghenekaro Peter Etebo hakkında, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından soyunma odasında çekilen görüntülerle ilgili 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un ilgili maddelerinden cezalandırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneğince (HUFEDER) hazırlanan suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu.

"BU FUTBOLCULAR SOYUNMA ODASINI ÇOCUK PARKINA ÇEVİRDİ"

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde 6 Şubat'ta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bir müsabaka gerçekleştiği ve konuk takım oyuncularının, futbolcular için tahsis edilen soyunma odasını kullandıkları belirtilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Önemle belirtmek isteriz ki, tahsis edilen bu odalar 6222 sayılı Kanun'un 17. maddesi kapsamında 'kamu malı' sayılmaktadır. Suç teşkil eden eylemlerin olduğu müsabaka günü, hakem düdüğüyle biten maçın ardından konuk takım futbolcuları kendilerine tahsis edilen soyunma odasına geçmişlerdir. Lakin kullanım için tahsis edilen bu oda, şüpheli futbolcular tarafından adeta çocuk parkına çevrilmiş, hatta daha da ileri gidilerek küfürlerin havada uçuştuğu bir ortam haline getirilmiştir. Olayların video kayıtları dilekçede sunulmuştur."

3 FUTBOLCU İÇİN DE FARKLI SUÇ DUYURUSU

Şüpheli futbolcu Arda Turan'ın "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarının işlemesinin yanı sıra sporda şiddete de teşvik ettiği öne sürülen dilekçede, Marcao'nun da "mala zarar verme" suçundan cezalandırılması istendi.

Etebo'nun, söz konusu olayı kayda aldığı ve kendi şahsi hesabı üzerinden canlı yayında milyonlarca insanın izlemesine sebebiyet verdiği belirtilen dilekçede, şüphelilerin 6222 sayılı Kanun uyarınca cezalandırılmaları talep edildi.

Dilekçede ayrıca bu kişiler hakkında, müsabakalara çıkacak kadroya dahil olmadıkları resmi maçlarda, soruşturmanın başlamasıyla seyirden yasaklama kararı verilmesi istendi.

Kaynak: AA / Spor

Arda Turan Fenerbahçe Cumhuriyet İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (18)

mustafa:

ya cinconlular boşuna arda yı savunmaya kalkmayın, bu adam kendi giydiği formaya bile küfür etmiş kişilik olarak kendini geliştirememiş şımarığın biri.

6
15
yanıtYanıtla
kral:

ben bu kulup kadar aciz herşeyden bir pay çıkaran görmedim. lafa bak '''' şüpheli futbolcular tarafından adeta çocuk parkına çevrilmiş, hatta daha da ileri gidilerek küfürlerin havada uçuştuğu bir ortam haline getirilmiştir''''. . peki stadınızda yapılan küfürler içeri alınan seyirciler için ne diyecekseniz. . . yüzsüzlükte sınır yok

5
11
yanıtYanıtla
Havada Bulut \ Futbolu Unut:

Kanaryaciklar biliyoruz masallariniz cok , Boyle bos gundem yaratip taraftarlarinizi avutup durun 20 arti transferler daha yapin yep yeni bir takimi kurun ve anlattiginiz masallarla kendinizi avutup durun, Basarisizliginizi ve kotu sozleri ormek icin mazaretler yaratacaginiza once oz elestiri yapip durust olun,

10
6
yanıtYanıtla
Tiii:

Hazimsizlik cekiyorumdur ondan

11
3
yanıtYanıtla
cimbomlu:

hem suclu hem güclü, hic utanma arlanma yok bunlarda , dilencilik sikecilik pislik hep bunlarda utanmadan dahada konusuyorlar yuhhhh artik.

8
5
yanıtYanıtla
CAN DEP:

Size tavsiyem Gs,nin büyüklügünü kabulenin bu fobi hastaliginda kurtulun, ikinci bir yol yok..

4
9
yanıtYanıtla
Saskin Ordek:

Gercekten bunlar universitelerde ders olarak okutulur galatsarayla kafayi bozmuslar saka gibi.

8
4
yanıtYanıtla
AA:

LAN NE UZATTINIZ BE ADAMLARIN MAHREMINE GIRIYON. BUNLARLA UGRASANA KADAR GIT FUTBOLUNLA UGRAŞ. FB AMA ARTIK SOGUDUM BU TAKIMDAN. MUSTAFA CENGIZ GAYET BEYEFENDI BIRI UTANMAZ EMREYE GEREKEN CVB VERDI. LAN SEN ORADA EMRE OLMADINMI HADSİZ, UTANMADAN BIRDE AHLAKDAN BAHSEDIYON.

6
6
yanıtYanıtla
Çokta Tİİİ:

Sağlık çalışanı diye 3000 bin holiganı stata sokup Galatasaraya ve Galatasarayın değerlerine küfür edenlerin alacağı cezayı da takip ediyor olucaz. Bu iş o kadar kolay kapanmaz kapanmasına izin vermeyiz.

6
4
yanıtYanıtla
hak:

Cüneyt çakır maçın önüne böyle geçti, sen git uzayda maç yönet

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title