Haberler

Galatasaray'ın Yeni Başkanı Mustafa Cengiz Oldu

Güncelleme:

Galatasaray'da seçimli olağan genel kurul sona erdi. Dursun Özbek'in erken seçim kararının ardından adaylığını açıklayan Mustafa Cengiz sarı kırmızılıların yeni başkanı oldu.

3 bin 416 genel kurul üyesinin 18 sandıkta oy kullandığı seçimde, sayım işlemi tamamlanmak üzere. Son sandıkların sayımı öncesinde Dursun Özbek, rakibi Mustafa Cengiz'i tebrik ederek salonu terk etti.

Cengiz, oyların şu ana kadar 1578'ini aldı. Dursun Özbek ise 1432 oyda kaldı. Cengiz, böylelikle sarı kırmızılıların 37. başkanı oldu.

Galatasaray''ın Yeni Başkanı Mustafa Cengiz Oldu

YENİ BAŞKAN CENGİZ'DEN İLK SÖZLER

Yapılan oylama sonucu Dursun Özbek'in ilk 9 sandıkta önde götürdüğü oy sayımında Mustafa Cengiz, 9. sandıktan sonra atağa geçti ve farkı açtı. Oy sayımı sonrası Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın yeni başkanı oldu.

"Türkiye'nin değerli markasını layık olduğu en değerli yere çıkartacağız. Bunda sizin varlığınız en önemli faktör. Ben bana oy atmayanların da başkanıyım. Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğe sahip olduğumu bilirler. Onların da kalbini, oyunu, desteğini almaya çalışırım. Galatasaray'da bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ben Galatasaray'da sizlerin yüreğiyim, sizlerin aklıyım. Siz ne iseniz, ben oyum. Açık, şeffaf bir Galatasaray. Sizler olmazsanız, ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım.

Galatasaray'ın 14 spor dalında da tekrar şahlanışını başlatmanın startını vereceğiz. Biz Ali Sami Yen'e, yaşayan başkanlarımıza gerekli özeni de göstereceğiz. Dursun Özbek erken gitti. Ben ona samimi olarak yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyor ve kucaklıyorum. Yaşasın Galatasaray."

Mustafa Cengiz'in, Sportif AŞ'de görev alacağını açıkladığı Burak Elmas ise Twitter'da seçim zaferinin ardından bir paylaşımda bulundu. Elmas, "Biz Galatasaraylıyız biz burdayız!" dedi.

GALATASARAY RESMİ TWİTTER HESABINDAN DUYURDU

Galatasara resmi Twitter hesabından Mustafa Cengiz'in 37. başkan olduğunu duyurdu.

Galatasaray''''ın Yeni Başkanı Mustafa Cengiz Oldu

İŞTE MUSTAFA CENGİZ'İN YÖNETİM KURULUNDA BULUNAN İSİMLER:

BAŞKAN: Mustafa Cengiz

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYE: Celal Açar, Ahmet Sabri Şenkal, Acar Baltaş, Nejat Güney, Okan Böke, Adil Araboğlu, Emre Erdoğan, Cenk Soyer, Hacı Hüseyin Toprak, Ahmet Ünal Çeviköz

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE: Mahmut Recevik, Mehmet Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur

DENETİM KURULU ASIL ÜYE: İbrahim Anıl, Emir Otluoğlu, Reha Ünsay

DENETİM KURULU YEDEK ÜYE: Zeki Kadirbeyoğlu, Hayim Pinto, Başar Gündüz

SİCİL KURULU ASIL ÜYE: Ali Kunter Akyürek, Celal Ahmet Kalafatoğlu, Faik Süleyman Camat, Selçuk Erdoğmuş, Sedat Besen, Çağatay Cervatoğlu, Birsen Gonca Sarış

SİCİL KURUL YEDEK ÜYE: Leyla Açar, Tayfun Ayrancı, Abdullah Günhan Aksoy

DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYE: Yıldırım Baysal, M. Ömer Akad, Ayhan Yeğinsu, Ertuğrul Cem Emiroğu, Tayfun Akçay, Haşmet Akın Ketenci, Mehmet Süha Balın

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYE: Ali Salih Özçakır, Metin Evrim, Turgut Bilgin, Süleyman Müdüroğlu, Necati Tunç Şengül

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Mustafa Cengiz 1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Nizip'te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye'nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mustafa Cengiz Mehmet Ömer Arif Badur Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title