Haberler

G.kore'den Dev Proje

Pekin - Güney Kore'nin Tünellerle Japonya ve Çin'e Bağlanmasını Öngören 100 Yıllık Fikir Hayata Geçebilir.

PEKİN - Güney Kore'nin tünellerle Japonya ve Çin’e bağlanmasını öngören 100 yıllık fikir hayata geçebilir.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung Bak'ın Japonya ve Çin'e açılacak tüneller için fizibilite raporu hazırlanmasını istediği öne sürüldü. Ekonomik entegrasyonu hızlandıracağı düşünülen tünellerin maliyetinin 51.2 milyar sterlini bulabileceği belirtildi. Japonya’nın Kyushu adasına açılacak tünelin 128, Çin’in Shandong eyaletine bağlanacak tünelin ise 370 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor.    

Güney Kore, geçen yıl bu konuda çalışmaları yürütecek bir komite kurmuştu. Tünel Komitesi Başkanı Huh Moon-Doy, tünellerin ekonomik faydalarının yanında, işbirliği ve dostluğu simgeleyeceğini bildirirken, Korelilerin Japonya'ya karşı duyduğu derin güvensizliğin oluşturduğu engellere değindi.

Kore yarımadası, 1910 ve 1945 yılları arasında Japonya’nın işgali altında kaldı. Japon ordusunda, 1917 yılında Kore’yi Japonya’ya bağlayacak bir tünel fikrinin tartışıldığı biliniyor.

Pekin’de geçen ay bir araya gelen Güney Kore Devlet Başkanı ile Japonya ve Çin Başbakanları, Uzakdoğu’da Avrupa Birliği benzeri bir serbest ticaret bölgesi yaratma fikrini dile getirmişlerdi. Japonya’nın yeni başbakanı Yukio Hatoyama ise birlik fikrinin en sesli savunucusu konumunda bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title