Haberler

Fortis Türkiye, 6 Ayda Yüzde 445 Kar Artışı Sağladı

Fortis Türkiye, 2007'nin İlk Yarısında Net Karını Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 445 Artışla 107.3 Milyon YTL'ye Çıkardı. Aynı Dönemde, Bankanın Özkaynakları İse Yüzde 41 Artışla 1.6 Milyar YTL'ye Ulaştı.

-Fortis Türkiye, 2007'nin ilk yarısında net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 445 artışla 107.3 milyon YTL'ye çıkardı. Aynı dönemde, bankanın özkaynakları ise yüzde 41 artışla 1.6 milyar YTL'ye ulaştı.

İSTANBUL(ANKA) - Fortis Türkiye'nin 2007 yılının ilk altı ayında net karını geçen yılın aynı dönemine göre, net karını yüzde 445 artışla 107.3 milyon YTL'ye çıktığı bildirildi.

Fortis Türkiye, 2007'nin ilk altı ayına ait mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bankanın 2007'nin ilk yarısında vergi öncesi karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 147 oranında artarak, 132.4 milyon YTL olarak gerçekleşti. Bankanın net karı ise yüzde 445 yükselerek 107.3 milyon YTL'ye çıktı. Aynı dönemde bankanın iş hacmindeki büyümeye paralel olarak, özkaynakları da yüzde 41 artarak 1.6 milyar YTL'ye ulaştı. Fortis Türkiye, 2007'nin ikinci çeyreğinde ücret ve komisyon gelirlerinde de yüzde 29 artış sağladı.

Fortis Türkiye İcra Kurulu Başkanı (CEO) Yvan De Cock yaptığı yazılı açıklamada, elde edilen sonuçların, bankanın yılın ilk çeyreğinde sergilediği yüksek performansı ikinci çeyrekte de sürdürdüğünün kanıtı olduğunu söyledi. Fortis Türkiye'nin öncelikli iş kulvarlarından bir olan KOBİ bankacılığında, KOBİ kredilerinin yılbaşından bu yana yüzde 18'lik bir artışla 1.1 milyar YTL'ye çıktığını belirten De Cock, "Ayrıca kredi kartı ve bireysel nakit kredilerde pazar payımızı artırdık. Ticari ve Kurumsal Bankacılık alanında, müşterilerimizi risklerden koruyan özgün ürünler sunarak ilerlemeye devam ettik'' dedi.

Fortis Türkiye olarak, müşterilerine daha iyi hizmet vermek için, yılın ilk yarısında yatırımlara devam ettiklerinin ve 19 yeni şube daha açarak toplam şube sayısını 244'e çıkarttıklarının altını çizen De Cock, şube sayısındaki artışa paralel olarak, 2007'nin ilk altı ayında 421 kişiye yeni iş sağladıklarını ve böylece toplam çalışan sayısını 4 bin 755'e çıkardıklarını kaydetti. Ayrıca bankanın operasyon merkezini daha modern bir binaya taşıdıklarını ve zaten çok güçlü olan teknolojik altyapıyı daha da güçlü hale getirdiklerini hatırlatan De Cock, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu yatırımlarımız müşterilerimize daha da süratli ve kaliteli hizmeti sunmamıza katkıda bulunacak. Elde ettiğimiz etkileyici sonuçlar bizi mutlu ettiği gibi, yönetim takımımız, çalışanlarımız ve hissedarlarımız için son derece tatmin edicidir. Fortis Türkiye, 2005 yılında Türkiye pazarına girmesinden bu yana kendine hedef olarak koyduğu bütün beklentileri karşılamış bulunmaktadır. Bu nedenle, Fortis Türkiye, hissedarlarının da tam desteğiyle, büyümeye devam edecektir."

Öte yandan, Fortis Grup, 9 Ağustos'ta Brüksel'de yaptığı açıklamada 2007'nin ilk yarısında dünya çapında 2.8 milyar Euro (4.96 milyar YTL) net kar elde ettiğini bildirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title