Haberler

Filipinler'de 3 gün üst üste en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayıları kaydedildi

Güncelleme:

Filipinler'de Kovid-19 salgınında, son 24 saatte açıklanan 33 bin 169 vakayla üç gün üst üste en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Filipinler'de Kovid-19 salgınında, son 24 saatte açıklanan 33 bin 169 vakayla üç gün üst üste en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Vaka oranı salgının başından bu yana görülen en yüksek seviye olan yüzde 46'ya ulaştı.

Son 24 saatte kaydedilen 33 bin 169 vakayla Kovid-19'a yakalanan toplam kişi sayısı 2 milyon 998 bin 530'a çıkarken, 145 ölümle hayatını kaybedenlerin sayısı da 52 bin 293'e yükseldi.

Üst üste 3 gün en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayılarının kayda geçtiği Filipinler'de 8 Ocak'ta 26 bin 458, 9 Ocak'ta 28 bin 621 vaka açıklanmıştı.

Yetkililer, son derece bulaşıcı Omicron varyantının yerel yayılımının vakalardaki mevcut artışı tetiklediğini varsaydıklarını söyledi.

Ülkede uzmanlar, vakaların artması ve sağlık çalışanlarının durumu sebebiyle kısıtlamaların artırılması çağrısında bulundu.

Filipinler'de yüz yüze derslerin yanı sıra canlı müzik ve spor etkinlikleri ile fuarlar da yasaklanan etkinlikler arasında yer alıyor. Aynı aileden olmayanların toplanmalarına izin verilmiyor.

Restoranlar, spor salonları, berberler ve diğer kuruluşlar ise aşıları tam olan müşteriler için iç mekanlarda sadece yüzde 30, dış mekanlarda ise yüzde 50 kapasite ile çalışabiliyor.

Endonezya 5 Kovid-19 aşısına hatırlatma dozu izni verdi

Öte yandan Endonezya'da 5 farklı Kovid-19 aşısının hatırlatma dozunda kullanılması için acil durum izni verildi.

Endonezya Gıda ve İlaç İzleme Ajansı Başkanı Penny Lukito, Sinovac, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna ve Zifivax aşılarının ülkede hatırlatıcı doz olarak uygulanacağını söyledi.

Acil kullanım izinleri almak için şu anda klinik denemeler sürecinde olan birkaç ek aşı olduğunu belirten Lukito, "Kovid-19 enfeksiyonuna karşı aşı etkinliğini sürdürmek için destekleyici aşı vermemiz gerekiyor." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen destek programı 12 Ocak'ta başlayacak ve risk grubundaki insanlara öncelik verilecek.

Endonezya'da salgının başlangıcından bu yana 4,2 milyondan fazla Kovid-19 vakası ve 144 binden fazla can kaybı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Endonezya Omicron Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title