Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Vatandaşların yoğun katılımla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tuttuğu "demokrasi nöbeti", kentin değişik noktalarında devam ediyor.

Vatandaşların yoğun katılımla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tuttuğu "demokrasi nöbeti", kentin değişik noktalarında devam ediyor.

Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklı olan vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı okudu. Kur'an-ı Kerim okunan gecede, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi. Vatandaşlar, marşlar ve şarkılar da söyledi.

Burada vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "demokrasi nöbeti"nde kardeşlik atmosferi oluştuğunu söyledi.

Türkiye'nin gelişmesi için bu güzelliğin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Topbaş, Büyükşehir Belediyesinin de vatandaşların memnuniyeti için yatırım ve hizmetlerine hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

Topbaş, çok yakında 7 ayrı metro hattı ile yeni karayolu tünellerinin startını vereceklerini dile getirdi.

Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde de binlerce kişi, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar, zaman zaman çeşitli sloganlar attı, tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim de okunan gecede vatandaşlar, platformdan darbe girişimi sırasında şehit olanların ismi okununca "burada" diyerek karşılık verdi.

"Demokrasi nöbeti"nde mehter takımı da marşlar çaldı.

Silivri

Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlar, zaman zaman "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı.

Vatandaşlara destek vermek için meydana gelen AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, meydanlarda demokrasi dersi vermeye devam edeceklerini söyledi.

Döğücü, "Pazar'a kadarsa pazara kadar nöbetteyiz. Eğer Başkomutanımız 'pazardan sonra da devam edin' derse biz yine devam edeceğiz. Yorulmak yok, durmak yok." dedi.

Darbecilere destek veren ülkeleri eleştiren Döğücü, İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okudu.

Öte yandan kent genelinde meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlar, TRT ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dev ekranlardan ilgiyle takip etti.

Kentin farklı noktalarında devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılanlara su ve çeşitli ikramlarda bulunuldu, bazı kurum ve kuruluşlarca da yemek ve içecek dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Şeyma Döğücü Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title