Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Rize'de protesto edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Rize'de protesto edildi.

Trabzon'da Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra vatandaşlar, darbe gecesi ülke genelinde yaşanan olayları sinevizyondan izledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı alanda gösteri yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alanda bekleyişi devam ediyor.

Gümüşhane

Gümüşhane'de Atatürk Caddesi'nde devam eden demokrasi nöbetinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine destek veren Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Hakkari'den Edirne'ye, Mersin'den Sinop'a Türkiye'nin 81 ilinin en büyük meydanlarında demokrasi nöbeti tutulduğunu söyledi.

Nöbetin sadece demokrasi nöbeti değil, istiklalin, gençlerin istikbalinin nöbeti olduğunu belirten Tonbul, "Biz istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmanın nöbetini tutuyoruz. Türkiye'de 260 kişi şehit oldu. Gümüşhane'den de 4 tane şehidimiz var. Bunlar bu ülkenin istikbali ve istiklali için canlarını verdiler. Bizi eski Türkiye sanmayın, bu milleti de eski Türk milleti sanmayın." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Çimen, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bir kolunu kaybeden Gümüşhaneli Üzeyir Civan ve Necmettin Utuş ile telekonferans yaptı. Civan ve Utuş telekonferans ile darbe girişiminde yaşadıklarını Gümüşhaneli hemşerilerine anlattı.

Telekonferanstan sonra Türkiye'yi Rio Olimpiyatlarında temsil edecek olan Gümüşhaneli Milli Atlet Ercan Muslu, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan helallik aldı. Türkiye'yi Rio'da en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Muslu, hemşerilerinden kendisine dua etmelerini istedi.

Giresun

Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydanda kurdukları çadırlarda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuyor. Alandaki nöbet tutan vatandaşlara ayrıca çay da ikram ediliyor.

Bayburt

Bayburt'ta valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. Vatandaşlar burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'de katıldığı programdaki açıklamalarını dinledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

- Rize

Rize'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürüyor.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda FETÖ darbe girişimine tepki göstermek amacıyla vatandaşların "demokrasi nöbeti"ne katılan eski milli futbolcular Tanju Çolak ve Ali Gültiken burada vatandaşları selamladı.

Çolak, burada yaptığı konuşmada, futbolcular olarak bu akşam Rize'de olduklarını belirterek, böyle bir kalabalığın Rize'ye yakıştığını söyledi.

Sağcısıyla, solcusuyla, futbolcusuyla 15 Temmuz akşamından bu yana demokrasi için meydanlarda olan Türk milletinin kendisi için çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Çolak, "Allah hepinizden razı olsun. Bu millet başkomutanına ve liderine sahip çıkmıştır. Bu millet vatanına sahip çıkmıştır. Bu millet bu dünyada 3-5 çapulcunun darbe yapamayacağını göstermiştir. Biz işte böyle bir milletiz" dedi.

Gültiken ise meydanlara nöbet tutan herkese teşekkür ederek, ülkesine, vatanına ve bayrağına bugün bu kadar güçlü bir şekilde ayakta tutulabiliyorsa bunun en büyük sahibi Türk milletinin olduğunu ifade etti.

?

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title