Haberler

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Yapıldı.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 2007 yılının ilk Yüksek Divan Kurulu toplantısına katılımın yüksek olduğu görülürken, Fenerbahçeli eski yönetici Şadan Kalkavan'ın uzun bir aradan sonra Yüksek Divan Kurulu toplantısına katılması dikkat çekti. Denetleme Kurulu, kulübün 2010 yılına kadar ödemesi gereken 97.2 milyon dolar borcu aynı sürede beklenen gelirlerin ise 222 milyon 705 bin 200 YTL olduğunu açıkladı. Bu gelirlere maç gelirleri, kombine kart gelirleri, loca geliri, isim hakkı geliri, taraftar kart geliri ve 100. yıl piyangosu gelirinin dahil olmadığı ifade edildi.

31 Aralık 2006 tarihli hesaplara göre, tahakkuku yapılmış borçların 97 milyon 295 bin 386 dolar olduğu bildirilirken, şahıslara olan borç kaleminin de 11 milyon YTL olduğu belirtildi. Bu arada tüzük gereği hazırlanan yönetmeliklerde eksiklik olduğu için gündemden çekilmesi ve yönetmeliklerin bir sonraki divan toplantısında görüşülmesini isteyen yönetim kurulunun isteği kabul edildi.

Toplantıda yönetim kurulunun çalışmalarını değerlendiren Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, kulüp bünyesinde faaliyet gösteren tüm branşlarda başarılı bir sezon geçirdiklerini, ancak yükselişlerinden korkanların Fenerbahçe'nin yolunu kesmeye çalıştığını söyledi.

Yaptıkları projelere engel olmak isteyenler olduğunu anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Türk sporunun gelişmesine engel oluyorlar. Modern ışıklandırmayla süslediğimiz stadın aydınlatılması yıl boyunca devam edecek. Görenler gurur ve gıpta ile seyredecek. Nasıl ki her şeyde ilk başaran kulüp oluyorsak, bu alanda da ilk olma özelliğimizi devam ettireceğiz. Önlenemez yükselişimizden korkanlar, büyük tarihi şanla, şerefle dolu Fenerbahçemiz hakkında ortaya mesnetsiz iddialar atmakta, yolumuzu kesmeye, sindirmeye çalışmaktadır. Bugüne kadar farkında olmayanlar dahi artık farkına varmaya başlamışlardır. 100. yılımızda Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası olmak üzere iki kupayı almayı hedefliyoruz, UEFA Kupası'nda da bugüne kadar gidebildiğimiz yerin üstünde bir başarı göstermek istiyoruz"

Ankara Gölbaşı'nda 11.2 bin metrekarelik arazinin imar işlemlerinin geçen Aralık ayında tamamlandığını, bu araziye spor tesisleri, lokal ve sosyal tesis yapılacağını belirten Özdemir, Fenerbahçe Taraftar Kartı kampanyasında 81 bin üzerinde satış yaptıklarını, 100 bin taraftar kart hedefine kısa zamanda ulaşılacağını tahmin ettiğini bildirdi.

Nihat Özdemir, medyada yansıdığı gibi kulübe uçak alma konusunda bir kararları olmadığını, bu projenin sadece düşünce aşamasında olduğunu söyledi. Kulüpte yapılacak her ekonomik girişimin fizibilite çalışmasını yaparak kulübe ne getireceğinin çok iyi araştırıldığını belirten Özdemir, şöyle konuştu: "Bu konu gündeme gelmişti. Buna eğer kulübe maddi bir katkı sağlayacaksa karar veririz. Bu bir görüşme aşamasında, çalışmalar sürüyor. Uçak alımı konusunda şu anda herhangi bir kararımız yok."

Nihat Özdemir, futbol takımının yeni otobüsü için kulübün kasasından para harcanmadığını, Temsa firması hizmet karşılığı otobüsü kulübe verdiğini söyledi.

EN VEFALI YÖNETİM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise, toplantıda üyelerden Halit Deringör'ün yaptığı konuşmada vefasızlıktan şikayet etmesi üzerine söz aldı. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü içinde en vefalı yönetimin kendisi ve arkadaşları olduğunu söyleyerek, "Öyle tahmin ediyorum ki, Fenerbahçe tarihinde benden başka vefa için çalışma yapan insan yoktur. Geldim, 16 yıl başkanlık yapan Şükrü Saracoğlu'nun isminin stada verilmesi için çalışmalar yaptım. Fenerbahçe'nin önde gelen isimlerini bir yerlere vermek için çalışmalar yaptık. Aramızda, Samandıra, Fikirtepe ve Dereağzı'ndaki tesislere hangi isimleri verelim diye konuşuyoruz. Benim önerim Zeki Rıza Sporel, Can Bartu, Lefter. Bunları aramızda tartışıyoruz, 'Nereye, kimin ismini versek' diye. Çünkü birisinin ismini versek, diğeri küsecek. Konuşalım, onaylayalım, isimleri koyalım. Fenerbahçe Kulübü içinde en vefalı yönetim ben ve benim arkadaşlarımdır, bunu herkes bilsin. Her gün de herkese iltifat edecek halimiz yok. Fenerbahçe için çalışıyoruz"

Yıldırım, Fenerbahçe'nin bugünlere gelmesinde geçmişten bugüne sporcuların büyük emeği olduğunu, ancak 'Yalnız sporcuların emeği var' şeklindeki düşüncelerin yanlış olduğunu söyledi. 100. yılda geçmişi bugüne taşıyacaklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu günleri de geleceğe taşıyacak şekilde organizasyon yapıyoruz. Fenerbahçe'yi incelediğimiz zaman sporcuların emeği vardır ama yalnız sporcuların emeği var diye kabul edip ona göre hareket edersek yanlış yaparız. Burası büyük bir camia. Yöneticisi, başkanı, teknik heyeti, antrenörü de bir bütündür. Bunları ayırırsak yalnış olur. O sporcuları buraya getirenler, destekleyenler de emeğin bir parçasıdır."

Halit Deringör'ün "Neden eski bir Fenerbahçelinin basın tribününe adının verilmediği, İslam Çupi isminin verildiğini" hatırlatması üzerine Başkan Aziz Yıldırım da, TSYD'nin bu ismi teklif ettiğini söyleyerek, İslam Çupi'nin iyi bir Fenerbahçeli olduğunu belirtti.

Yüksek Divan Kurulu toplantısında bayan voleybol takımı için Acıbadem Sağlık Gurubu ile bir yılı opsiyonlu, 3 yıllık sponsorluk anlaşması yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

(MFS-EYB-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title