Haberler

Evlilik hazırlığı yapan çiftleri koronavirüsten sonra altın fiyatları da vurdu

Güncelleme:

Siirt'te evlilik hazırlığı yapan gençler, altın fiyatları nedeniyle hayallerini başka bir bahara ertelemek zorunda kalıyor. Yüksek fiyat nedeniyle evlenemeyen gençler, heyecanla altın fiyatlarının düşmesini bekliyor.

Düğünlerin vazgeçilmez unsuru haline gelen altındaki fiyat artışı, evlilik hazırlıkları yapan gençleri etkilemeye devam ediyor. Evlilik hazırlığı yapan çiftler, bir süre koronavirüs nedeni ile dünyaevine giremezken, son dönemlerde de artan altın fiyatlar nedeniyle düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor. Bir süre beklemeye geçen çiftlerin en büyük umudu, fiyatların bir an önce düşmesi.

"BU SENE ALTIN FİYATLARI TAVAN YAPTI"

Siirt'te kuyumculuk yapan Gökçen Işık, altın fiyatları nedeni ile gençlerin evlilik hayallerini ertelediklerini, çocuğunu veya kardeşini evlendirmek isteyen vatandaşların altın fiyatlarının düşmesini beklediğini söyledi. Işık, "Bu sene de altın fiyatları tavan yaptı. 365 lira olan gram altını bir ay zaman zarfı içinde 400 lirayı buldu. Bu da evlenecek çiftleri zor duruma koydu. Düğünlerini ertelemek zorunda kaldılar. Düğünlere giden vatandaşlarımızda gram altın alıyorlardı. Gram altın alamıyor duruma geldiler. Temennimiz altın fiyatlarının bir an önce düşmesi, düğün yapmak isteyenlerin bir an önce düğünlerini yapmalarıdır" dedi.

"DÜĞÜNÜ ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK"

Sadece fiyat sormak için kuyumculara girdiklerini belirten Mehmet Karakuş isimli müşteri, altın fiyatlarının düşmesini dört gözle beklediğini söyledi. Karakuş, "Kardeşimi evlendirmeyi düşünüyorduk. Son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükselişten dolayı mecbur düğünü ertelemek zorunda kaldık. Umarım en kısa zamanda altın fiyatları düşer de isteyen düğününü yapar" diye konuştu.

"ALLAH BORCU OLANLARIN YARDIMCISI OLSUN"

25 yıldır kuyumculuk yapan Cahit Özçelebi ise "Umut ediyoruz ki bir an önce altın fiyatları düşer. Düğünlerimiz olur, sünnetlerimiz olur millet her şekilde altınını alır yatırımını yapar. Bu sıkıntıda da Allah borcu olanların yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Siirt Haberler

500

Yorumlar (5)

zaza2121:

Herşey altınsa o evlilik olmasın

3
0
yanıtYanıtla
Es38:

Bunlar evlenmesin. Taki sirasinda kavga cikar. Bunlar benim, bunlar senin, sen benden fazla aldin. Altin fiyati turkiye araba gibi kayvetmeyen tek varlik. Hep yukseliste. Umidi kesin simdiye kadar altin ic gerilemedi.

0
0
yanıtYanıtla
Allah somumuzu hayır eylesin.:

Aycan isimli yorumcu yanlisliginan dislike yaptim yoksa yorumunuz like yani bi altin icin dugun ertelenirmi. Yada dugun yapalimda altin toplariz dusuncesiyle dugun yapmak hic hos birsey degil zaten yazik! paradan atindan maldan mulkten daha onemli olan sey sevgi saygi anlayistir. Paran malin mulkun cokca altinin olmus ama sevgi saygi anlayis yoksa ne fayda onca malin mulkun cok paranin daha fazla huzur mutluluk getirecegi anlamina gelmiyor. Bosananlarin cogu zengin insanlardir mesela unluler bizden daha zenginler disardan ailesiyle mutlu gozukur ama gel gor ki bizden daha cabuk ve daha cok bosaniyor yeni es yapip ondanda bosaniyor. Amerika avrupa zengin bosanmalar tavan afrika fakir bosanmalar az. Nikahin en hayirlisi kulfetsiz olanidir yazar dinimizde fukrara gibi yasamiyacaksin elbete paran varsa ama para hirsindanda bi vazgecin oldugu kadar ilaki yasatafatli pahali luks mukemmel bir dugun olmasi gerekmiyor.

0
0
yanıtYanıtla
kkk:

man sehtesını tak geç.

0
0
yanıtYanıtla
aycan:

altın için evleniyorlarsa hiç evlenmesinler çok eşya çok altın hepsi boş önemli olan sevgi saygı mutluluk değilmi ki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title