Haberler

Etik Kurulu, Kamu Kurumlarına Verilen Araç ve Kredileri Hediye Kapsamına Aldı

Güncelleme:

Yılbaşında kamu görevlilerinin hediye almasını yasaklayan Etik Kurulu, yeni yayınladığı genelgede banka ve organize sanayi kuruluşlarının promosyon amaçlı verdikleri araçları ve kredileri hediye kapsamına aldı.

Etik Kurulu, yılbaşı hediye genelgesini yayınladı. Daha önce yılbaşında kamu görevlilerinin hediye almasını yasaklayan Etik Kurulu, yayınladığı yeni genelgeyle banka ve organize sanayi kuruluşlarının promosyon amaçlı verdikleri araçları ve kredileri de hediye kapsamına aldı.

HEDİYE, DEMİRBAŞ LİSTESİNE KAYDEDİLECEK

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Etik Kurulu, yılbaşı hediye genelgesi yayınladı. Daha önce, yılbaşı nedeniyle kamu görevlilerinin hediye almasını yasaklayan Etik Kurulu, bu yıl genelgesini esnetti. Yeni genelgeye göre, kamu görevlileri, hediye alabilecek ama bunu kamuoyuna açıklayacak. Alınan hediye de demirbaş listesine kaydedilecek.

MAKAMA TAHSİSLİ OLMAYACAK

Yeni genelgeye göre, banka ve organize sanayi kuruluşlarının promosyon amaçlı verdikleri araçlar da alınabilecek. Ancak bunlar makama tahsisli olmayacak, kamu kurumunun ortak yararı için kullanılacak. Finans kurumlarından, piyasa koşullarına göre kredi de alınabilecek. Daha önceki genelgelerde, kredi yasağı bulunuyordu. Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, soru üzerine "Demirbaşa kaydedilmek suretiyle kamuya hediye araç alınabilir" dedi.

GEÇEN YILKİ YASAKLAR KALDIRILDI

Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan imzalı genelgede, geçen yılki yasaklar kaldırıldı ve bazı hediyelerin alınabileceği belirtildi. Bu hediyeler de şu şekilde sıralandı:

Kuruma katkı anlamına gelen, kurum hizmetlerinin hukuka uygun yürütülmesini etkilemeyecek olan ve kamu hizmetine tahsis edilmek, kurumun demirbaş listesine kaydedilmek ve kamuoyuna açıklanmak koşuluyla alınanlar (makam aracı ve belli bir kamu görevlisinin hizmetine tahsis edilmek üzere alınan hediyeler hariç) ile kurum ve kuruluşlara yapılan bağışlar

Kitap, dergi, makale, kaset, takvim, CD veya buna benzer nitelikte olanlar. Halka açık yarışmalarda, kampanyalarda veya etkinliklerde kazanılan ödül veya hediyeler. Herkese açık konferans, sempozyum, forum, panel, yemek, resepsiyon veya buna benzer etkinliklerde verilen hatıra niteliğindeki hediyeler. Tanıtım amacına yönelik, herkese dağıtılan reklam ve el sanatları ürünleri. Finans kurumlarından piyasa koşullarına göre alınan krediler.

2011-2014 VE 2017'DE YASAKTI

2011-2014 ve 2017 genelgelerinde, kamu görevlisinin herhangi bir şekilde hediye alması yasaktı. Bu konudaki genelgelerde, "Özel kişi, kuruluş veya şirketlerce çeşitli vesilelerle sunulan veya gönderilen hediyelerin iade edilmesi'' hükmü yer alıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Etik Kurulu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title