Haberler

Etb Projeleri

Erzurum Ticaret Borsası (Etb), Tarafından Ekimine 2005 Yılında Başlanan " Erzurum İlinde Tritikale Tarımı ve Yaygınlaştırılması" Projesinde Sona Gelindi. Erzurum Ticaret Borsası Tarafından AB Hibe Fonlarından Yararlanmak Suretiyle Gerçekleştirilen ve Erzurum ve Bölgede Bir İlk Olan Tritikale Ekimi Bu Yıl İtibariyle Tamamlanacak.

Erzurum Ticaret Borsası (ETB), tarafından ekimine 2005 yılında başlanan “ Erzurum İlinde Tritikale Tarımı ve Yaygınlaştırılması” projesinde sona gelindi. Erzurum Ticaret Borsası tarafından AB hibe fonlarından yararlanmak suretiyle gerçekleştirilen ve Erzurum ve Bölgede bir ilk olan Tritikale ekimi bu yıl itibariyle tamamlanacak.

Erzurum merkez ve ilçelere bağlı 10 köyde 2006 yılı Eylül ayında ekimine başlanan ve 2007 yılı Eylül ayında tamamlanacak olan “Erzurum İlinde Tritikale Tarımı ve Yaygınlaştırılması” projesi ilk meyvelerini vermeye başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu , projenin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projenin tarım sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirten Hınıslıoğlu”İlimiz çiftçileri buğdayın verim ve kalitesi ile çavdarın ekstrem koşullarda yetişebilme özelliklerini bünyesinde birleştiren tritikale bitkisini tanımış olacak ve proje kapsamındaki alanlardan alınan verimi gördüklerinde bu bitkinin ekimini gittikçe artan oranda yapabileceklerdir. Kullanılmayan tarım arazisinin uygun olan kısmı ve diğer tahıllardan yüksek verim alınamayan alanlar tritikale ekilerek değerlendirilirse, çiftçi geliri artırılırken, arpaya alternatif olarak gerek besicilik yapan işletmelere gerekse bölgemizde bulunan yem fabrikalarına kesif yem sağlanmış olacaktır."dedi.

Proje ile tarıma elverişlilik sorunununda aşılacağını belirten Hınıslıoğlu: “ Projemiz Erzurum İli Merkeze bağlı Tınazlı, Pasinler ilçesine bağlı Çöğender, Emreköy ve Pasinler merkezde, Ilıca ilçesine bağlı Alaca ve Alaybeyi, Çat ilçesine bağlı Kızılca, Oyuklu, Ağaköy ve Parmaksız köylerinde uygulanacaktır”.diye konuştu..

Bu arada “Erzurum İlinde Tritikale Tarımı ve Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında Erzurum Ticaret Borsası'nca 26-27 Haziran 2007 tarihinde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda bir panel düzenlenecek. Panele Erzurum Valisi Celalettin Güvenç , Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum Ticaret Borsası Gıda Yüksek Mühendisi Aynur Babagil ve Ziraat Mühendisi Ümran Küçüközdemir, Dr. Sinan Kopuzlu , Dr. Sadrettin Yüksel konuşmacı olarak katılacaklar. Panelin saati ise 09.30 - 12.30 arası olacak.

(İR-İRT-Y)

21.06.2007 16:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

3.Sayfa Kadın Magazin Sağlık Kültür Sanat Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title