Haberler

Eşme: Öğretmene Alan Sınavı KPSS'ye Endeksli Eğitime Neden Olur

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Ağustos Ayındaki Öğretmen Atamalarında Uygulanması Planlanan Öğretmenlere "Alan Sınavı"na Sert Tepki Göstererek, "Sakın Ha Böyle Bir Şey Yapmayın Diyorum. Biz Öğretmen Adaylarına Alan Sorusu Soracak Olursak Bu Kez Liselerdeki Eğitim Nasıl ÖSS İçin Biçimlendirilmişse, Eğitim Fakülteleri Programları Bu Sınava Göre Biçimlenir. Eğitime Çok Büyük Darbe Vurur" Dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, öğretmen adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) yanı sıra "alan sınavı"na girmelerini şart koşan yönetmelik değişikliğin eğitim fakültelerine "darbe" vuracağını belirterek, "Sakın ha böyle bir şey yapmayın diyorum. Biz öğretmen adaylarına alan sorusu soracak olursak bu kez liselerdeki eğitim nasıl ÖSS için biçimlendirilmişse, eğitim fakülteleri programları bu sınava göre biçimlenir" dedi.

Türkiye Özel Okullar Birliği'nin Antalya'da gerçekleştirdiği sempozyumun "Öğretmen Eğitimi" konulu bölümünde bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. İsa Eşme, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen istihdamında yanlışları olduğunu belirtirken, son 4 yılda din kültürü ve anlak bilgisi öğretmenliği branşından atananların 6 bine yaklaşmasına karşın fizik, kimya ve felsefe branşlarında atanan sayısının 4 binin altında olduğuna dikkat çekti.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK UYGUNABİLİR DEĞİL

İsa Eşme, Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle son yıllarda yaygınlaştırmaya başladığı sözleşmeli öğretmenliğe tepki gösterdi. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının Türkiye'nin genelinde uygulanabilirliğinin olmadığını ifade eden Eşme, "Hele hele sınıf öğretmenlikte sözleşmeli uygulaması mümkün değildir" dedi.

ÖĞRETMENE ALAN SINAVI "DARBE" OLUR

İsa Eşme, Kamu Görevlerinde İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'te yapılan değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarında KPSS puanının dışında "alan sınavı" gerçekleştirmesini öngören düzenlemeyi de sert bir dille eleştirdi. YÖK olarak kendilerinin de KPSS'de öğretmenlere alanlarıyla ilgili soru sorulması ihtiyacını duyduklarını, bu çerçevede ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ile bir görüşme yaptığını ifade eden Eşme, görüşmelerinde ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın sınava itiraz ettiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "alan sınavı"nda büyük bir hata olacağını vurgulayan Eşme, "Sakın ha böyle birşey yapmayın diyorum. Biz öğretmen adaylarına alan sorusu soracak olursak bu kez liselerdeki eğitim nasıl ÖSS için biçimlendirilmişse, eğitim fakülteleri programları bu sınava göre biçimlenir. Eğitime çok büyük darbe vurur. Ben ısrarla diyorum ki sakın ha böyle bir sınav yapmayınız" şeklinde konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title