Haberler

Erzurumlu Şampiyonun Bileği Bükülmüyor

Bilek güreşinde dünya, Avrupa ve Asya şampiyonu olan Gökhan Seven, Bulgaristan'ın Sofya kentinde 1-8 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

AHMET OKATALI - Bilek güreşinde dünya, Avrupa ve Asya şampiyonu olan Gökhan Seven, Bulgaristan'ın Sofya kentinde 1-8 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

"Avatar" filminde rol alan aktör Sam Worthington'a benzerliğinden dolayı spor camiasında kendisine "Avatar" lakabı takılan bedensel engelli sporcu Seven, bilek güreşinde aldığı başarılarla azmin sembolü oldu.

Dünya, Avrupa ve Asya şampiyonlukları olan ve 9 yıldır profesyonel olarak bilek güreşi yapan Seven, uluslararası düzeyde 16 madalya kazandı.

Bilek güreşi dışında okçulukta Türkiye ikinciliği bulunan Seven, aynı zamanda Türkiye'de ilk defa kendisinin kurduğu Tekerlekli Sandalye Milli Curling Takımı'nın da kaptanlığın yapıyor.

Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 6 yıldır her iki kolda da Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Bundan sonra paralimpik oyunlara kabul edilen bilek güreşinde olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğini belirten Seven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Palandöken'de kendilerine tahsis ettiği salonda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Seven, Bulgaristan'ın Sofya kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına devam ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Müsabakaya 65 kilo sıkletinde katılacağım. Çok heyecanlıyız. Güzel ama zorlu bir turnuva olacağına inanıyorum. Bilek güreşini paralimpik komite kabul ettikten sonra katılım bir hayli yüksek olacak. O nedenle çalışmalarımızı hızlandırdık ve daha çok çalışıyoruz. Bu anlamda yetiştirdiğimiz arkadaşlarımız da var. Onları da Türkiye Şampiyonası'na hazırlıyoruz. 50'ye yakın ülkenin katılımının beklendiği şampiyona, normal ve engelli kategorilerinde yapılacak."

"Erzurum'da takım kurdum"

Yıl boyunca kilosunu korumak için düzenli olarak özel diyet programları uyguladığını, yeri geldiğinde günlerce aç kaldığını anlatan Seven, haftanın beş günü özel bir fitness salonunda ağırlık çalıştığını ifade etti.

Bilek güreşini tanıtabilmek, profesyonel bir spor branşı olduğunu duyurabilmek için Erzurum'da bilek güreşi takımı kurduğunu söyleyen Seven, "Geçtiğimiz iki Türkiye Şampiyonası'na 20'ye yakın sporcu götürdük. Bin 300 kişilik katılımın olduğu bu müsabakalarda, sporcularımız ilk 10'un içine girdiler. Bize bu anlamda destek verilirse Erzurum'un bilek güreşi sporcularının zirveyi zorlayacağına inanıyorum" dedi.

Herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Seven, insanların mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Seven, "Ben engelliyim. Buna rağmen bu spor yapıyorum. İnsanlar mutlaka bir spor dalıyla uğraşsınlar. Ayrıca bilek güreşini merak eden, bilek güreşini yapmak isteyenler de bizimle irtibata geçerse, onları profesyonel olarak Türkiye Şampiyonasına hazırlayabilirim" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Sofya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title