Haberler

Kaynak suyu üzerinde oluşan köpüklerin yanması vatandaşların ilgisini çekiyor

Güncelleme:

Kayak merkezleri ve termal kaplıcalarıyla turizmde adından söz ettiren Erzurum'da, sıcak kaynak suyunun yüzeyinde oluşan köpüğün yanması vatandaşların ilgisini çekiyor.

Kayak merkezleri ve termal kaplıcalarıyla turizmde adından söz ettiren Erzurum'da, sıcak kaynak suyunun yüzeyinde oluşan köpüğün yanması vatandaşların ilgisini çekiyor.

Aziziye ilçesindeki Kahramanlar Mahallesi'nde yaklaşık 50 santimetre derinlikten çıkan kaynak suyu yüzeyinde oluşan köpük, çakmak yakılması veya ateş tutulmasıyla halinde alev alıyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaynak suyuna ilişkin rezistivite yöntemiyle birtakım çalışmalar yaptırdıklarını ve bunlardan çıkan raporlar neticesinde de yer altında ciddi anlamda sıcaklıkları yüksek suların olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Su yüzeyindeki köpüklerin yanmasının nedeninin henüz kesinleşmediğini anlatan Orhan, "Kuyunun çıkış noktasındaki yanma nedeniyle suyun analizini yaptırdığımızda daha derin noktalarda bir takım mineral maddelerin yanı sıra bazı yanıcı maddelerin de yer aldığı sonucunu elde ettik." diye konuştu.

Orhan, kaynağın sıcak su rezervinin büyük olduğunu tahmin ettiklerini, sondaj çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Maden Tetkik ve Arama (MTA), Maden ve Petrol İşleri genel müdürlüklerine de konuyu aktardıklarını dile getiren Orhan, gelecek aylarda elde edilecek veriler ışığında detaylı bilgi vermelerinin mümkün olacağını düşündüklerini aktardı.

Vatandaşlar, kaynak suyunun yüzeyinde oluşan köpüğün yanmasını izlemek üzere merakla bölgeyi ziyaret ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Cevdet Orhan Erzurum Maden Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title