Haberler

Erzincan'da Sahte Emniyet Kemeri Tokası Kullanımı Yasaklandı

Güncelleme:

Nişanlı çiftin hayatını kaybetmesi ile birlikte gündeme gelen sahte emniyet kemeri tokası kullanımı, Erzincan Valiliği tarafından yasaklandı.

Erzincan'da, geçen günlerde meydana gelen trafik kazasında nişanlı bir çiftin hayatını kaybetmesi ile birlikte gündeme gelen sahte emniyet kemeri tokası kullanımı, Erzincan Valiliği tarafından yasaklandı. Yayınlanan genelge ile sahte emniyet kemeri tokası satışı yapanlar ve kullananlara 182 TL para cezası uygulanacak.

Erzincan Valiliği, Türkiye genelinde örnek olacak bir yasağa imza attı. Son model araçlarda kullanılan sahte emniyet kemeri tokası satışı ve kullanımı, alınan kararla il genelinde yasaklandı.

AŞIRI HIZ VE DİKKATSİZLİK İKİ CANA MAL OLDU

Yasak, 17 Kasım 2013 günü Erzincan Erzurum Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında nişanlı bir çiftin hayatını kaybetmesi nedeniyle gündeme geldi. Aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle iki kişinin ölümüne neden olan kazada hurdaya dönen araç içerisinde emniyet kemeri yerine sahte kemer tokasının kullanılması üzerine Erzincan Valiliği harekete geçti. Erzincan genelinde yayınlanan genelge ile sahte emniyet kemeri satışı yapan esnaf uyarıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, sanayi sitesini gezerek esnafı uyardı.

SATIŞI, BULUNDURULMASI, KULLANILMASI YASAKLANDI

Uygulamanın detayı hakkında esnafa bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, şöyle konuştu: "Emniyet kemeri yerine bu aparat takılıyor. Böylece emniyet kemeri takılmış gibi araçta sinyal sesi kesiliyor. Eğer vatandaş emniyet kemeri takmak isterse bu aparatın üzerine yine emniyet kemerini takabiliyor. Valiliğimizin yürütmüş olduğu proje kapsamında il genelinde emniyet kemeri tokası yerine kullanılan bu aparatların satışı, bulundurulması, kullanılması yasaklandı. Satan esnafımıza bu şekilde tebligat yapıyoruz."

YASAĞA UYMAYANA 182 TL PARA CEZASI UYGULANACAK

Valilik genelgesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte kent genelinde trafik uygulaması yapan trafik polisleri, sürücüleri sahte emniyet kemeri aparatlarını kullanmamaları hususunda uyardı. Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, sürücülere gerekli uyarıları yaparak şunları söyledi: "Bu aparatların kullanımını ve satışını yasaklayıcı bir idari karar alındı. Sırf bu sinyali kesme amaçlı bu aparatı kullanıyoruz. Ama maalesef bu bir kaza anında bizi hiçbir şekilde koruyucu bir unsur değil. Dolayısıyla emniyet kemeri olmayınca bunun hiçbir anlamı, hiçbir manası yok. Bunun kullanımını bundan sonra valilik kararıyla yasaklanmış oldu. Bundan sonra denetimlerimizde bunun üzerinde sıkı bir şekilde durarak 182 TL idari yaptırım cezası uygulanacak." Uygulamadan memnun olan sürücüler, "Bu konuda vatandaşlar olarak kesinlikle emniyet kemerinin takılmış olması, toplumumuza özellikle kaza anında ciddi hayat kurtardığını insanlara bir şekilde anlatılması gerekiyor. Bunu kendimizi kandırarak değil, bilinçli bir şekilde emniyet kemerini kullanıp hayatımızı kurtarmalıyız" dediler.

"AMACIMIZ İNSANLARI CEZALANDIRMAK DEĞİL"

Vali Abdurrahman Akdemir ise yaptığı açıklamada, kullanılan aparatların emniyet kilidine takılarak aracın emniyet kemeri sinyalini engelleyen aparatlar olduğunu hatırlattı. Son dönemde ve özellikle ülke genelinde, hatta resmi araçlarda dahi birçok sürücünün ve kullanıcının aracın sinyalini engellemek amacıyla emniyet kemeri yerine kullandıkları aparatlar olduğunu anlatan Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar birçok kazada maalesef emniyet kemeri kullanımının önüne geçtiği için insanlarımızın, sürücülerin ve yolcuların can kayıplarına ve ciddi yaralanmalarına sebebiyet veriyor. Bu konuda herhangi bir mevzuat düzenlemesi olmadığından valilik olarak bir karar aldık. Bu aparatların il genelinde satışını, kullanılmasını ve araçta bulundurulmasını yasakladık. Öncelikle bir bilgilendirme çalışması yapacağız, arkasından bu konudaki Kabahatler Kanununa göre bir idari para cezası uygulamasına geçmiş olacağız. Amacımız insanları cezalandırmak değil, trafik kazalarındaki can kayıplarının önüne geçmek ve emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumlu yönde etkilemektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title