Haberler

Ersun Yanal'a Büyük Onur

Teknik Direktör Ersun Yanal, İngiltere'de Yayın Hayatına Başlamaya Hazırlanan Bir Futbol Portalı Tarafından Türkiye'nin En İyi Teknik Direktörü Seçildi. Futbol Portalının Daveti Üzerine İnilgitere'ye Gelen Ersun Yanal, Tuncay'ın Middlesbrough ile Anlaşmasını ve Fenerbahçe'nin Roberto Carlos Transferini Değerlendirdi.

Teknik Direktör Ersun Yanal, İngiltere'de yayın hayatına başlamaya hazırlanan bir futbol portalı tarafından Türkiye'nin en iyi teknik direktörü seçildi. Futbol portalının daveti üzerine İnilgitere'ye gelen Ersun Yanal, Tuncay'ın Middlesbrough ile anlaşmasını ve Fenerbahçe'nin Roberto Carlos transferini değerlendirdi.

İnside Soccer isimli futbol portalının Türkiye'deki teknik direktörler arasında Ersun Yanal'ı seçtiğini söyleyen portal yöneticisi Ose Aibangee, Türkiye'nin en iyi ve en tepedeki antrenörünün Yanal olduğunu, futbol bilgisi ve ortak futbol dilini en iyi şekilde kullanma becerisi nedeni ile Yanal'ın seçildiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde yayına başlayacak olan bu portal, dünya futbol tarihine damgasını vuran futbolcuları, teknik çalıştırıcıları, geçmişten bugüne gelişen önemli futbol olaylarını ve

dünyanın farklı ülkelerindeki futbol faaliyetlerini internet üzerinden futbolseverlere sunmayı amaçlıyor. Futbol oynanan her ülkeden başarılı futbolcuların ve futbol teknik adamların eklendiği sitede, Türk futbolcuları arasında kimlerin seçileceği henüz kesinleşmemekle birlikte, futbol yaşamlarını İngiltere'de sürdüren Tugay ve Emre'nin portalda yer almasının düşünüldüğü ifade edildi.

Futbol portalının daveti üzerine Londra'ya gelen Ersun Yanal, Tuncay'ın Premier Lig ekiplerinden Middlesbrough'la anlaşması ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Fenerbahçe ile Middlesbrough arasında bir kıyaslama yapmak yerine, Tuncay'ın, dünyanın yakından takip ettiği Premier Lig'e transfer olmasının doğru bir tercih olduğunu söyledi. Yanal, "Bizim oyuncularımızın böyle liglerde oynamayı hedef olarak seçmelidir. Tuncay'ın bu hedefinin olduğunu ve bu hedefini gerçekleştirmek için uzun zamandan beri

beklenti içinde olduğunu biliyorum. Bu hedefini gerçekleştirdiği için öncelikle kutluyorum. Bu transferde Middlesbrough takımın büyük bir fedakarlık yaptığını, bu fedakarlık karşısında da, Tuncay'ın kredisinin çok olduğunu düşünüyorum. Tuncay iyi bir profesyonel. İyi bir profesyonelin rahat bir ortamda yapabileceklerinin de çok şey olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

A Milli Takım'ın eski teknik direktörü olan Yanal, Milli takımın son dönemdeki durumu hakkında ise, A Milli Takım'ın başarılı olduğunu söyleyerek, Milli Takım'ın bulunduğu gruptan çıkabileceğine olan inancını ifade etti. Ersun Yanal, Türk oyuncuların oldukça başarılı olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye liglerinden ve dışarıda oynayan oyuncularımızdan kurulu çok iyi bir kadro çıkabilir. Bu kadronun çok iyi desteklenmesi ile Türkiye'nin başarıdan başarıya koşabileceğine inanıyorum" dedi.

Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı yıldız oyuncu Roberto Carlos konusunda ise Yanal, Roberto Carlos'un futboldaki başarıları ile Fenerbahçe'ye katkılar sağlayacağını söyledi. Yanal, bu işin ekonomik bir boyutunun da olduğunu, Carlos'un taraflı-tarafsız birçok Türk futbolseverin sempatisini kazanacağını, birçok kişiyi kendisine çekeceğini ve Fenerbahçe'nin bu tür projelerinin de oldukça başarılı bulduğunu ifade etti. Ancak Carlos'un başarılarının skora yansıması, saha sonuçları ile birleştirilmesi

gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'de futbolun sadece sonuç oyunu olarak algılandığını belirten Yanal, "Bir çok şeyi kaybetseniz bile, saha sonuçlarından alınan neticelerin bir kazanç olduğu kültürü ile futbol yanlış bir yola yönlendi diye düşünüyorum. Uzun vadeli planların yapılıp, o plan ve programların sonuçlarının alabilecek bir anlayışın gerçekleşmesi gerekiyor. Kısa vadede, Türkiye'yi iyi tanımayan yabancı teknik adamların ülke futboluna hiçbir şey vermeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Ersun Yanal, kulüplerin teknik direktör seçimlerinde uzun vadeli düşünmediğini, kısa vadede değerlendirme yaptıklarını söyleyerek, "Ligde ilk 3 içinde olmak hedeflendiyse ve takım devre arasında 5. sırada yer alıyorsa, bu teknik direktörlerin başarısızlığı olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle teknik direktörlerin işine dahi son verilebiliyor" diye konuştu.

(HÜ-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title