Haberler

Ermenistan ordusunu dağıtan Türk SİHA'ları Putin'in de ayarını bozdu: Avcı İHA'larını hazırlayın talimatı verdi

Güncelleme:

Karabağ savaşında Türk SİHA'ları sayesinde Ermenistan'ın uğradığı hezimet, Rusya'nın savunma sistemleri konusundaki yetersizliğini ortaya koymuştu. Durumdan son derece rahatsız olan Rusya lideri Putin'in, "Avcı" adını verdiği saldırı İHA'larının en kısa zamanda hazırlanması için Savunma Bakanlığı'na talimat verdiği öğrenildi.

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı elde ettiği tarihi başarıda büyük rol oynayan Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçları Rusya'nın savunma sistemlerinin yetersizliğini ortaya koydu. Dünya basının övgüler yağdırdığı Türk SİHA'lara ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanlığı'na "Avcı" adını verdiği saldırı İHA'larının en kısa zamanda hazırlanması için "Çok uzadı, derhal bitirin" talimatını verdiği öğrenildi. Öte yandan "Okhotnik" isimli İHA'ların Rus ordusuna teslimi belirlenen tarihe göre 2024 yılında başlayacaktı.

Ermenistan ordusunu dağıtan Türk SİHA'ları Putin'in de ayarını bozdu: Avcı İHA'larını hazırlayın talimatı verdi

"GÖKYÜZÜNE TAMAMEN İHA'LAR HAKİM"

Rus İzvestiya gazetesi, Dağlık Karabağ semalarına "Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının tamamen hakim olduğu" yorumuna yer verdi. Aleksey Hlopotov adlı askeri uzman, gazeteye yaptığı değerlendirmede, "Gökyüzüne tamamen insansız hava araçları hakim. Ermenistan'ın tankları İHA'lar karşısında çaresiz durumda. Eski tip tanklar artık tarihe karışıyor" diye konuştu.

ERMENİSTAN HEZİMETİ RUS MEDYASINDA ÇOK KONUŞULMUŞTU

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalardan sonra Rus savunma sistemleri ile desteklenen Ermenistan ordusunun uğradığı hezimet Rus medyasında da geniş yer bulmuştu. Rus medyasında, Türk SİHA'larına karşı Rusya'nın İHA ve SİHA "güçsüzlüğü" çokça yer almıştı. Kremlin yanlısı gazete Komsomolskaya Pravda da daha önce yayınladığı "Rusya SİHA savaşına hazır mı?" başlıklı haberine "hayır" cevabını vermişti.

Ermenistan ordusunu dağıtan Türk SİHA'ları Putin'in de ayarını bozdu: Avcı İHA'larını hazırlayın talimatı verdi

TÜRK İHA'LARINININ FOTOĞRAFLARINI ÇEKERKEN YAKALANDILAR

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, Türk İHA'larının AR-GE Merkezi'nin bulunduğu ve fotoğraf ile video çekiminin izin alarak yapıldığı bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rus gazeteciler gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Vladimir Putin Ermenistan Rusya Haberler

500

Yorumlar (59)

TURAN:

bugüm kimliğimi değiştirmek için gittim kimliğimi değiştiren çalışan türkçe bile konuşamıyordu ihaları sihaları bırakın ülkenin içine biraz el atın kim bunlar türkçesi bile düzgün olmayan nereli olduğu belli olmayan insanların devlet kurumlarında ne işi var

38
7
yanıtYanıtla
Aynen:

Geçenlerde devlet hastanesine gittim. Acil hekime soru soruyorum gözüme bakıyor. Personel dediki doktor hanim ukraynali türkçe çok az biliyor dedi. Yer: Antalya

yanıt8
yanıt2
harbi:

türkçe bilmeyebilir öğrendiği kadar. ama sen belliki adam olmayı öğrenememişsin. Doğulu gençlerimiz kardeşlerimizin ne yazıkki türkçeleri fazla erkekçe atalarımızınki gibi.

yanıt4
yanıt10
Loyloyloyloy:

O yerli ve milli memurdur o memur ya Suriyeli ya Afganlı yada Özbek çünkü Afrikalı dahil 11 milyonu a yakın göçmen var

yanıt6
yanıt2
HARBİ CVP:

sende keşke o dediğini başarmış olsan adamlığı öğrensen çomar

yanıt5
yanıt0
aa:

Ya sız ne asagılık komplekslı ınsanlarsınız. . ya bır haddımızı bılmek lazım tamam ıyı guzel bırsey de arkadas. . olan bır seyı ınkar etmek nasıl bır karakterdır. . lan daha düne kadar 3. dunya savasına yaklasan dunyada daha HAVA SAVUNMA SISTEMIMIZ YOK TU ALLAH RAZI OLSUN RUSYA VERDI. . . BANANE LAN PARANDA SENIN OLSUN VERMIYORUM DIYEBILIRDIDE. . ne kendını NE BASKA MILLETI KARALA!! ADAM OL ADAM. . RUSLARIN HAVA SAVUNMASINDA ZAAFIYET VARMIS KOMIKSINIZZ KOMIK. .

26
14
yanıtYanıtla
teknık:

komık olan sensın . yapılanı gormuyorsun. putın ermenılerı korkudan karızmayı cızdırmemek ıçın mudahale edemedı. evet onların nukleer sılahı da var o zaman nukleer atıp bıtırebılır senın mantıkla. turkler son 15 yılda dunyada savaş yontemını değıstırdı. uyan sen de uyan . yapılanları karalamayın.

yanıt3
yanıt5
Hakan:

Stratejik olarak al ver olur. Fakat milli olmak demek spesifik icatlarinin olması seni neden rahatsız ediyor. Sen dünyanın en iyi silahını yaptı da seni kimse görmedimi... Çok boş muhabbet yapıyorsun. Bu iş siyasetustudur. Sihalarimiz dünyanın en iyisidir

yanıt3
yanıt2
TÜRKOĞLU TÜRK:

Bu dünya Rusya, ABD ve AB elinde! Gardaşlar fazla lafa gerek yok.

26
13
yanıtYanıtla
Canmen:

Sorun yok. . biz yikilmazlari dize getirmesini severiz. . . gün gelir yine en yücelerini yikariz. . hangi birini hizaya getirmedik. . . adaleti ve kalici huzur ve barislari saglariz. . . . tarih dedinmi, bizsiz imkansizdir. . .

yanıt7
yanıt4
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title