Haberler

Erdoğan: Yeniden İnşa Dönemi Yaşanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomisinin Restorasyon Değil, Adeta Bir Yeniden İnşa Dönemi Yaşadığını Belirterek, "Türkiye Ekonomisi İç ve Dış Krizlere Karşı Fevkalade Dayanıklı, Giderek Daha Fazla Kısa Vadeli Değil, Orta ve Uzun Vadeli Projeler İçin Tercih Edilen İstikrarlı, Güvenilen Bir Ekonomi Haline Gelmiştir" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin restorasyon değil, adeta bir yeniden inşa dönemi yaşadığını belirterek, "Türkiye ekonomisi iç ve dış krizlere karşı fevkalade dayanıklı, giderek daha fazla kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli projeler için tercih edilen istikrarlı, güvenilen bir ekonomi haline gelmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan ve TOBB tarafından modernize edilen Cilvegözü Gümrük Kapısı tesislerini törenle hizmete açtı.

Sınır kapılarını, Türkiye'nin yaşadığı dönüşüm ve değişime uygun hale getirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, TOBB ile yaptıkları anlaşma uyarınca yap-işlet-devret sistemiyle bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin dış ticaret hacminin 270 milyar dolara ulaştığını kaydeden Erdoğan, "Modernizasyon çalışmaları tarihi İpek Yolu'nun yeniden inşası anlamına da gelmektedir. Türkiye uzun bir aradan sonra yüzlerce yıl elinde tuttuğu tarihi İpek Yolu'nu modern bir yaklaşımla yeniden canlandırma şansını yakalamıştır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek kararındayız.

Bu çerçevede, enerji hatları yanında demiryolu ve karayolu taşımacılığı alanlarında da pek çok projeyi hayata geçirdik. Yeni inşa ettiğimiz binlerce kilometrelik bölünmüş yollar ve sınır kapılarında gerçekleştirdiğimiz modernizasyonla, karayolu ulaşımında da fevkalade önemli bir konuma gelmiş bulunuyoruz."

Bütün faaliyetlerin gerisinde vizyon, hedef ve büyük bir kararlılığın bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi her alanda, sadece bölgesinin değil, dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirme yolunda adım adım ilerliyoruz. Türkiye bugün dünyanın 17., Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisidir. Biz çıtayı yükselttik.

Türkiye, ekonomik anlamda restorasyon değil, adeta yeniden bir inşa dönemi yaşamaktadır. Türkiye ekonomisinin aktörleri sınırlarımız dışına taşarak global oyuncular haline gelmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title