Haberler

Erdoğan: Korkularla Hareket Etmiyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Korkularla, Vehimlerle Hareket Etmediklerini Belirterek, 'Hiç Bir Tehdit, Hiç Bir Kirli Senaryo, Hiçbir Hukuk Dışı Örgütlenme Bu Ülkenin Kutlu Yürüyüşünü Durduramaz, Durduramayacaktır. Bu Millet İlerleme Azmini Kırmak İsteyenlere, Büyüme Heyecanını Kırmak İsteyenlere, Kendisini Dar Kalıplara Sokmaya Çalışanlara, Ufkunu Karartmak İsteyenlere, Kendisini Kafeslere Hapsetmek İsteyenlere, Her Zaman Yanıtını Vermiştir' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, korkularla, vehimlerle hareket etmediklerini belirterek, ''Hiç bir tehdit, hiç bir kirli senaryo, hiçbir hukuk dışı örgütlenme bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durduramaz, durduramayacaktır. Bu millet ilerleme azmini kırmak isteyenlere, büyüme heyecanını kırmak isteyenlere, kendisini dar kalıplara sokmaya çalışanlara, ufkunu karartmak isteyenlere, kendisini kafeslere hapsetmek isteyenlere, her zaman yanıtını vermiştir'' dedi.

Erdoğan, partisince Kızılcahamam'da Asya Termal Tatil Köyü'nde düzenlenen 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında bir konuşma yaptı.

Her fırsatta ifade ettiği gibi, Türkiye'nin meselelerine her zaman kapsamlı bir bakış açısıyla yaklaştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''meseleleri hep birlikte, birbiriyle bağlantılı olarak gördük, ele aldık'' dedi.

Türkiye'nin yolu, suyu olmayan köylerine hizmet verirken, AB'ye odaklandıklarını, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini aldıklarını, Kıbrıs konusunda, ''çözüme zorlayan'' taraf olduklarını, uluslararası enerji projelerine imza koyduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Tüm bunlara odaklanırken, eğitimde derslik sayımız 113 bine ulaştı. 11 bin kilometre duble yolu aşmış durumdayız.

Dün maalesef hakikaten sıkıntılı bir anı yaşadık. Rize'de İspir'e giderken bölgede üniversite öğrencisi ağırlıklı 18 öğrencimiz bir midibüste mahsur kaldılar. Yaklaşık 24 saat kadar mahsur kalmışlardı. Ve buradan Ulaştırma ile Bayındırlık Bakanımızı birlikte oradaki gerçekten valimizin, gayretli çalışmaları ile kurtarıldı....Silahlı Kuvvetlerimizin bütün imkanlarıyla seferber oluşu, valimizin, sivil savunma yetkililerimizin gayretli çalışmalarıyla, hamd olsun olumsuz neticeye ulaşmadan kurtarmış olduk.''

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın çalışmalarını da anlatan Başbakan Erdoğan, maddi yardımları dile getirerek, ''Ve bunu bir sadaka kültürü olarak niteleme gayreti içinde olanlara sesleniyorum, Anayasamızın değiştirilemeyen maddeleri içindeki o ifadeyi ikide bir hatırlatıyorsunuz, onu önce siz hatırlayın. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet olmanın gereğini bu iktidar yerine getiriyor. Bu sadaka kültürünün gereği değil, sosyal devlet olmanın gereğidir. Bunu yapıyoruz'' diye konuştu.

Bu ülkede, işsiz olanlara iş bulma noktasında oranı ortaya koymak durumunda olduklarını belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde işsizlik oranının 10.2 olduğunu, şu anda ise dünyadaki kriz göz önünde bulundurulduğunda 13.8 oranında bulunduğunu söyledi. Hizmet sektörünün canlandığı dönemlerde, oranda lehte bir gelişme ortaya çıktığını, ancak mevsimsel şartlar nedeniyle hizmet sektörünün olumsuz bir şartta seyrettiğini dile getiren Erdoğan, başta ABD olmak üzere bir çok ülkede oranların olumsuz durumda olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title