Haberler

Erdoğan: Beni Rahatsız Etmez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fener Rum Patriği Bartholomeos'nun Ekümenik Olarak Nitelendirilmesinin Kendisini Rahatsız Edip Etmediğine İlişkin Bir Soruya, 'Beni Rahatsız Etmez. Ecdadımı Rahatsız Etmediğine Göre Beni de Rahatsız Etmez' Yanıtını Verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fener Rum Patriği Bartholomeos'nun ekümenik olarak nitelendirilmesinin kendisini rahatsız edip etmediğine ilişkin bir soruya, ''Beni rahatsız etmez. Ecdadımı rahatsız etmediğine göre beni de rahatsız etmez'' yanıtını verdi.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile ortak basın toplantısının ardınadan soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Yunan bir gazetecinin ''Sayın Türkiye Başbakanı, geçmişte ve bugün bu tür buluşmalarda sizin tarafınızdan hep popüler sözleri duyduk ama eylemleri bekledik, hayata geçirilmedi. Siz bugün geldiğiniz Yunanistan hava sahasını ihlal etmediniz ama savaş uçakları her gün bu alanı ihlal ediyor. Bu tek taraflı ihlallerdir. Acaba bu ihlallerin durması için ne yapmayı düşünüyorsunuz? TBMM, Casus Belli olarak devamlı tehdit ediyor Yunanistan'ı. Casus Belli'yi siz koruyacak mısınız, kalıcı mıdır? Kıbrıs bir Avrupa Birliği ülkesidir. Orada Türkiye'nin işgal kuvvetleri var. Bu, bugün hür dünyada bir duvardır. Sayın Erdoğan bunu yıkacak mısınız? Türkiye Kıbrıs'a girdi, işgal etti. Niçin Kıbrıs'tan gelen uçaklara ve gemilere limanlarınızı açmıyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Ben şimdi demokrasi ülkesinde çok demokratça cevaplar vermem. Sizin de bunları aynen kayda düşmeniz lazım. Bunlardan birincisi, özellikle Casus Belli ile ilgili olarak bunun gerekçeleri üzerinde tabii durmamız lazım. Yani TBMM kararı niye almıştır, neye karşı almıştır? Bunun üzerinde durmak lazım. Şu anda da 44. görüşme yapıldı. Biz bu görüşmelerin belli bir neticeye bağlanmasını arzu ediyoruz. Neticelere bağlandığı zaman karşılıklı olarak olumlu adımlar atılmak suretiyle bu çözülür. Ama bunu tek taraflı olarak beklediğimiz zaman bunu çözmek tabii mümkün olmaz.

Az önce bir ifade kullandım. 'Bu uçaklar bomba bağlanarak uçmasın' dedim. Şu anda Türk uçakları bomba bağlayarak uçmuyor. Ama Yunan uçakları bomba bağlayarak uçuyor. Bütün bu uçuşlarda NATO üslerinden bunların takibi yapılır ve oradaki kayıtların hepsinde bunlar vardır. Biz bunları tasvip etmiyoruz ve yapılmasını da istemiyoruz. Öncelikle uçaklardan bombaların soyutlanması lazım.

Silahlı Kuvvetler'in Kıbrıs'a işgali konusuna gelince, bakın biz bir süre önce Annan Planı olayı geçirdik, Annan Planı'nı yaşadık. Referandum yapıldı. Ne oldu referandumda? Referandumda Kuzey Kıbrıs tarafı biliyorsunuz yüzde 65 'evet' dedi. Güney Kıbrıs yüzde 75 Annan Planı'na 'hayır' dedi. Halbuki orada Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin de belli bir takvim süreci içerisinde sayısını da 650 kişiye kadar indirme sözü vardı. Ama burada Yunanistan'ın da askeri var. Onlar da belli belli bir süreç içerisinde bu sayıyı azaltacaklardı. Netice, Güney Kıbrıs AB'ye alındı ama Kuzey Kıbrıs alınmadı. Verilen sözler yerine getirilmedi.

Kıbrıs konusunda yoğun bir çalışma yapar, yıl sonuna kadar bu işi çözersek burada adil, kapsamlı, kalıcı çözüme ulaşmak bizim de arzumuzdur, niyetimizdir.''

Erdoğan, ''Konuşmanızda bir söz söylediniz. Yunanlılar'a 'hadi geri dönün' der gibi. Ben mi yanlış anladım? Sanki 'geçmişteki kötü anıları artık bir kenara bırakalım, geçmişte oturduğunuz yerlere dönün' der gibiydiniz'' sorusuna, ''şu anda Dışişleri Bakanlığı tespitlerine göre 50 bin kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Türkiye dışında yaşayan Rumlar'ın olduğunu biliyoruz. Bizim bu noktada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da Türkiye dışında yaşayanlara karşı mesajımız olumludur. Gelip Türkiye'de yaşayabilirler. Biliyorsunuz Türkiye çok kültürlü bir ülke. Buradan bir sıkıntımız yok. Bu konuda rahatız'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title