Haberler

Enerji Bakanı: "1.5 Milyon Aileye Kömür Dağıtıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Dar Gelirli 1.5 Milyon Aileye Kömür Dağıttıklarını ve Bu Yıl Sonunda Bunun 6 Milyon Ton Alacağını Söyledi.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dar gelirli 1.5 milyon aileye kömür dağıttıklarını ve bu yıl sonunda bunun 6 milyon ton alacağını söyledi.

- Güler, bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Enerji Bakanlığı'ndaki bazı üst düzey bürokratların tutuklandığını belirterek, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna karşılık, "Davanın sonuçlarını görelim" karşılığını verdi.

ANKARA (ANKA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün çıkardığı kömürleri, fakir-fukaraya ve dar gelirliye dağıttıklarını belirterek, "Bu kömür daha önceden de vardı. Kimse akıl etmemişti. Biz bu kömürleri çıkarttık, dar gelirli vatandaşlara 1.5 milyon aileye bunu dağıtıyoruz. Dağıttığımız kömür bu sene sonunda 6 milyon ton olacak" dedi.

Güler, Nükleer Santralarının Kurulması ve İşletilmesi Kanunu'nun Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında, bağımsız Tunceli Miletvekili Kamer Genç'in sorusu üzerine, kömür dağıtımı ile ilgili bilgi verdi.

-"KAYMAKAMLAR DAĞITIYOR" -

Güler, dağıttıkları kömürle dar gelirlilerin soğuk kış günlerini evlerinde sıcacık odalarında geçirdiklerini söyledi. Güler, bunun aynı zamanda sosyal devlet anlayışının somut uygulaması olduğunu belirtti.

Güler, bu kömürleri Kaymakamlıkların dağıttığını ifade ederek şunları söyledi:

"Laftan ziyade iş yapıyoruz. Daha önce bu kömürün üzerinde geziyordu herkes. Odalarında da üşüyorlardı. Gayet tabii ki bu parasız değil. Hesabını kitabını veririz biz. Bu kömürü kırıyoruz, yıkıyoruz, paketliyoruz, evlerine götürüp teslim ediyoruz. Bundan da dua alıyoruz. Bunu oy için yapmıyoruz. Bunu yaparken hiçbir ayrım yapmıyoruz. Bunu Kaymakamlar dağıtıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu bunun parasını veriyor. Bunun neresi yanlış, kömürü çıkarmamız mı, fakir fukaraya vermemiz mi, zenginliklerimizi ekonomimize kazandırmamız mı? Sadece buradan 14 bin kişi ekmek yiyor."

- "İSTİFA EDECEK MİSİNİZ? -

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title