Haberler

Emine Erdoğan: "Ne Yazık Ki Tabiatın Şifa Kaynaklarından Yeterince İstifade Edemiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa’nın tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken, sadece Türkiye’de 12 bin çeşit bitkinin olduğunu ifade ederek, “Böylesine önemli bir tarihi geçmişe ve coğrafi zenginliğe sahipken, henüz ne yazık ki tabiatın şifa kaynaklarından yeterince istifade edemiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa'nın tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken, sadece Türkiye'de 12 bin çeşit bitkinin olduğunu ifade ederek, "Böylesine önemli bir tarihi geçmişe ve coğrafi zenginliğe sahipken, henüz ne yazık ki tabiatın şifa kaynaklarından yeterince istifade edemiyoruz" dedi.

Emine Erdoğan, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde düzenlenen "Tabiat Eczanesinden Sağlıklı Yaşama Paneli"ne katıldı. Panelde konuşan Erdoğan, "İnsanlık tarihi kadar eski tedavi metotlarını bilimsel çalışmalarla harmanlayarak günümüze taşıyan bilim insanlarına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Erdoğan, Avrupa'nın tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken, sadece ülkemizde 12 bin çeşit bitkinin olduğunu öğrenmenin kendilerine çeşitli sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, "Bu zenginliği, insanlığın faydasına sunma konusunda çok yönlü bir yükümlülük içindeyiz. Böylesine önemli bir tarihi geçmişe ve coğrafi zenginliğe sahipken, henüz ne yazık ki tabiatın şifa kaynaklarından yeterince istifade edemiyoruz" dedi.

Halkımızın büyük çoğunun geleneksel tedaviyi tercih ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, "Sağlık Bakanlığı Geleneksel Tıp Dairesi'nin yaptığı bir çalışmaya göre, halkın yüzde 70'i geleneksel tedavileri bir şekilde zaten tercih ediyor. Öyle zannediyorum ki, grip olduğunda ıhlamur gibi doğal tedavi yollarına başvurmayanımız yoktur. Bitkiler halk arasında en kolay ulaşılabilen ve risksiz gibi görünen bir tedavi yöntemidir" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise gençlere seslenerek, "Sağlıklı yaşam doğal ve dengeli beslenmeye dayanmaktadır. Hastalıkları oluşmadan engellemek ve koruyucu tedbirlerle beden emanetine sahip çıkmak, yaşadığımız hayatı hem daha sağlıklı, hem de daha kaliteli hale getirecektir. Hipokrat'ın dediği gibi ilaçlarımız gıdalarımız, gıdalarımız da ilaçlarımızdır. Çocuklarımıza, gençlerimize doğal ve sağlıklı hayata dair bir bilinç miras bırakmak, en önemli sorumluluğumuz. Bitkilerle tedavinin de dahil olduğu geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanına lütfen sahip çıkalım ve tabiatın bize sunduğu doğal kaynaklar hastalıklarımıza şifa olsunlar inşallah" dedi.

Konuşmasının ardından Emine Erdoğan'a Marmara Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Arat tarafından plaket verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title