Haberler

Emep Genel Başkan Yardımcısı İmrek, "İnsan Haklarının Hiçe Sayıldığı Koşullarda İnsan Hakları Gününü Karşılıyoruz"

Emep Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Toplumsal Kışkırtma Tutumunun Arttığı Bir Dönemde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Hatırlanması ve Dünya İnsan Hakları Günü'nün Kutlanmasının Daha Fazla Önem Kazandığını Belirterek, Meclis ve AKP Hükümetinin İnsan Haklarını Gündemden Düşürmek Görevini Üstlendiklerini Söyledi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, toplumsal kışkırtma tutumunun arttığı bir dönemde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin hatırlanması ve Dünya İnsan Hakları Günü'nün kutlanmasının daha fazla önem kazandığını belirterek, Meclis ve AKP hükümetinin insan haklarını gündemden düşürmek görevini üstlendiklerini söyledi.

-"İNSAN HAKLARI HİÇE SAYILIYOR"-

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan ve insan haklarının hiçe sayıldığı koşullarda yeni bir İnsan Hakları Günü'nün karşılandığını söyleyen Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, miting yasaklamalarının, gazete kapatmalarının, düşünce ifadesinden dolayı açılan soruşturmaların, 301. maddeden kaynaklı dava ve cezaların farklı yaklaşımından dolayı bir bölüm milletvekiline yönelik saldırıların ve partiler hakkında kapatma davalarının olduğu bir dönemde Türkiye'nin yeni bir Dünya İnsan Hakları Günü'nü karşıladığını kaydetti. İmrek, emniyet güçlerinin sokak ortasında insanlara karşı silah kullanarak ölüm ve sakatlanmalara sebep olduğunu ifade ederek, "Yeni yasal düzenleme hazırlıklarıyla sağlık hakkı yoksul emekçi halkın elinden bütünüyle alınmak üzeredir. Eğitim ise, neredeyse zengin çocuklarının para ödeyerek kullandıkları bir hak haline dönüşmüş durumdadır" diye konuştu. Kentsel dönüşüm uygulamasının hız kazandığını ve bu uygulamayla evsiz olanlara, evleri ellerinden alınanların da ekleneceğini vurgulayan İrmek, yasal düzenleme ile sosyal güvenliğin sıfırlanmasının amaçlandığını ve emekliliğin sosyal bir hak olmaktan çıkarıldığını dile getirdi. İmrek, kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddetin de devam ettiğine işaret ederek, "Meclis ve AKP hükümetinin insan haklarına yönelik kurumları, insan haklarının nasıl garanti altına alınacağını değil, nasıl gündemden çıkarılacağını düşünüp uygulama görevini üstlenmiş durumdadır. Hazırlanan yeni Anayasa ile de bu perçinlenmektedir" dedi.

İmrek, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün öncelikle şiddete son verileceği, isteyenin demokratik koşullarda istediği gibi ve güvenli bir gelecek olanağına sahip olacağı koşullarda yaşayabilmesine vesile olmasını dileyerek, hak arama mücadelesinde herkesi tutum almaya davet etti.

-"TBMM, BM ENGELLİLERİN İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ'Nİ ONAYLASIN"-

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki eşitliğin, yine insanlar tarafından konulan engeller nedeniyle engelliler için eşitsiz bir yaşam yarattığını belirterek, yaşanan sorunlara çözüm bulunması, engelli insanların yaşamda daha aktif yer alabilmeleri ve eşitliği gerçek anlamda yaşayabilmeleri için insan haklarını düzenleyen yeni normların üretildiğini ifade etti. Boyraz, geçen yılın Aralık ayında BM tarafından, uluslararası sözleşme olan Engellilerin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne Türkiye'nin de katıldığını, fakat sözleşmesinin TBMM gündemine bile alınmadığına dikkat çekerek, "Türkiye, BM'de attığı imzayı tamamlayarak, aldığı sorumluluğu yerine getirmeli ve engellilerin haklarını koruyan ve geliştiren bu sözleşmeyi onaylamalıdır" dedi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title