Haberler

Elektrik Kullanımında Yeni Dönem

Güncelleme:

Dicle EDAŞ, tüketici lehine gerçekleştirdiği kampanyaların sona ermesinin ardından, yasal haklarını kullanma yönünde çalışma başlattı.

Dicle EDAŞ'ın, abonelerine ödeme kolaylığı sağlamak için gerçekleştirdiği 'Peşin Ödeyin, Faiz Ödemeyin' kampanyasında sona gelinirken, ücretsiz sayaç değiştirme kampanyası tüm hızıyla sürüyor.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., özelleştirme sonrası iyi niyetli olarak tüketici lehine gerçekleştirdiği kampanyaların sona ermesinin ardından, yasal haklarını kullanma yönünde çalışma başlattı. Böylece, bölgede elektrik kullanımında yeni bir dönem başlatılmış olacak.

YASAL HAKLARINI KULLANMA KARARI ALDI

Dicle Elektrik, özelleştirme sonrasında hizmet verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta hayata geçirdiği halkın yararına dönük kampanyalar ile abonelerine ödeme konusunda ciddi kolaylıklar sağladı. Resmi kurum, tarımsal sulama ve diğer abonelerin eski borçlarının faiz yükü ile önceden müdahale edilmiş sayaçların getireceği hukuki sorumluluktan kurtulmaları için kurumun iyi niyet göstergesi olarak gerçekleştirdiği kampanyalar, önemli ölçüde tamamlandı. Dicle Elektrik, buna rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen abonelerle ilgili, bundan sonra yasal haklarını kullanma kararı aldı.

"İLGİ YÜKSEK AMA BİZİM İSTEDİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİL"

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Karagüzel, bu güne kadar iyi niyetlerle yapılan kampanyalara abonelerin ilgisinin yüksek olmasına rağmen, istedikleri düzeyde olmadığına dikkat çekti. Karagüzel, "Şirket yönetimi olarak devraldığımız günden beri faiz affı kampanyası ve sayaç affı kampanyası düzenleyerek abonelerimize iyi niyetimizi gösteriyoruz. Bu kampanyalar dışında sağlıklı, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek için gerekli bakım onarım ve yenileme çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bölgemiz genelinde 150 civarında yeni araç satın alınarak ve yaklaşık bin 600 kişiye yeni istihdam imkanı sağlanarak çalışmalar devam etmektedir. Bu kampanyalar ve çalışmalar neticesinde abonelerimizden usulsüz elektrik kullanmamalarını ve tükettikleri elektriğin bedelini ödemelerini talep etmekteyiz. Usulsüz kullanımla mücadele ve borç tahsilatı ile ilgili çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sebeple, borcunu ödemeyenlerin elektriğinin kesileceği, haklarında hukuki ve icra takiplerinin başlanacağı, gerekirse haciz yoluyla kullandıkları trafolara dahi el konulacağının bilinmesi gerekmektedir" dedi.

ARTIK CEZA VE SUÇ DUYURUSU ZAMANI

Murat Karagüzel, başlattıkları sayaç değiştirme kampanasının 31 Aralık'ta sona ereceğini ifade ederken de "Kendi isteği ile müracaat etmeyen ve ekiplerimizin tarama çalışmaları sırasında tespit edilen usulsüz elektrik kullanılma amacıyla müdahale edilmiş sayaçlara, 'kaçak elektrik kullanım cezası' uygulanarak Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadelerini kullandı.

"ESKİ BORCU OLANLAR İÇİN HUKUKİ TAKİP BAŞLATILACAK"

Bu arada, Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Dicle EPSAŞ) Genel Müdürü M. Akif Köse, 1 Temmuz 2013 tarihinde fiili olarak gerçekleştirilen özelleştirme sonrası, abonelerin yararına dönük son derece iyi niyetli adımlar attıklarını, eski borcu bulunan abonelerin faizlerinin silinmesine dönük iki ayrı kampanya gerçekleştirildiğini, bunlardan sonuncusunun 30 Kasım tarihinde sona erdiğini açıkladı. Resmi kurumlar, tarımsal aboneler, köy içme suları ve diğer aboneler için de değişik tarihlerde, ödeme kolaylaştırıcı kampanyalar düzenlediklerini de kaydeden Köse, şöyle dedi:
"Dicle Elektrik olarak bizim, abonelerimize karşı iyi niyetle yaklaşımımız sürecek. Abonelerimiz kampanyaların da etkisi ile borçlarını ödemektedir. Ancak, ödeme yapmayan abonelerimizi, borçlarını ödemeye davet ediyoruz. Bundan böyle her abone, sayacında yazılı olan elektrik borcunu ödeyecek. Ödemeyen abonelerin elektriği kesilecek, eski borcu olanlar için de hukuki takip başlatılacak. Yine resmi kurumlar için ve diğer aboneler için de bu yola gidilecek"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Murat Karagüzel Diyarbakır Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title