Haberler

Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in Koordinasyonunda, Dpt, Maliye ve Hazine Müsteşarlarından Bir 'Çalışma Grubu' Oluşturulurken, Bu Grup Sektörlerin İstekleri Doğrultusunda Bir 'Sektörel Tedbir Paketi' Hazırlamakla Görevlendirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in koordinasyonunda, DPT, Maliye ve Hazine Müsteşarlarından bir ''çalışma grubu'' oluşturulurken, bu grup sektörlerin istekleri doğrultusunda bir ''Sektörel Tedbir Paketi'' hazırlamakla görevlendirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, toplantıda, müteahhitlik hizmetleri, demir ve demirdışı metaller, gemi inşa ve denizcilik ile turizm sektörlerinin sorunlarının ele alındığı bildirildi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırın, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı toplantıda, ilgili bakanlıkların üst düzey bürokratları ile özel sektörü temsilen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve sektör temsilcileri de hazır bulundu.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin yarattığı fırsat ve olumsuzlukların değerlendirildiği toplantıda, ilgili sektörler sunum yaptı. Sektör temsilcileri, sunumlarında sektör hakkında bilgi vererek karşılaştıkları sorunlar ile açılım olanaklarını ve kamudan istedikleri önerileri gündeme getirdi.

Açıklamaya göre, gündeme getirilen konularla ilgili kısa sürede sonuç alınabilmesi için Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'nın koordinasyonunda DPT, Maliye ve Hazine Müsteşarlarından bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı. Çalışma grubu, diğer kamu kurumları ve özel sektör temsilcileriyle birlikte çalışarak, sektör istekleri doğrultusunda bir ''Sektörel Tedbir Paketi'' hazırlamakla görevlendirildi. Bu paket içinde daha önce gündeme gelen ve teknik çalışmaları tamamlanan ''Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü'' ve ''Otomotiv Sektörü''ne ilişkin kısa vadeli önlemler de yer alacak.

Orta Vadeli Program'da, makroekonomik önceliklerinden birisi olan, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirerek, ekonomide sağlanan güven ve istikrarı korumak ve ekonomik büyümeyi sürekli kılmak amacıyla, sektör temsilcileriyle birlikte uzun vadede ''Sektörel Değişim ve Dönüşüm Strateji Belgesi''nin hazırlanmasının yer aldığı hatırlatılan açıklamada, şu bilgi verildi:

''Söz konusu stratejiler, daha önce esnaf ve sanatkarlar, tekstil, hazır giyim ve deri sektöründe olduğu gibi ilgili bakanlıklar tarafından koordine edilerek hazırlanacaktır. Müteahhitlik hizmetleri sektörüyle ilgili değişim ve dönüşüm strateji belgesinin dış ticaretten sorumlu devlet bakanlığı, demir ve demirdışı metaller sektörüyle ilgili strateji belgesinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, gemi inşa ve denizcilik sektörüyle ilgili strateji belgesinin Ulaştırma Bakanlığı, turizm sektörüyle ilgili strateji belgesinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanması kararlaştırıldı.''

Açıklamaya göre, yapılmasına karar verilen çalışmalar kısa sürede tamamlanarak EKK'ya sunulacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title