Haberler

Yunanistan Adalarına Gerekirse Hiç Gitmeyiz"

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Yunanistan limanlarına ticari gemilerin çıkışına izin vermemesine ilişkin "Biz onlara hem turist hem döviz kazandırıyoruz ama karşılığında bambaşka bir davranış görüyoruz.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Yunanistan limanlarına ticari gemilerin çıkışına izin vermemesine ilişkin "Biz onlara hem turist hem döviz kazandırıyoruz ama karşılığında bambaşka bir davranış görüyoruz. Bu nedenle alınan karara saygılıyız." dedi.

Şubenin eylül ayı meclis toplantısında konuşan Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Yunanistan limanlarına ticari gemilerin çıkışını yasaklama kararını desteklediklerini belirtti.

Bakanlığın, Yunanistan limanlarına yönelik bu girişiminin beklenen ve doğru bir adım olduğunu belirten Öztürk, "Biz burada turist gelsin diye elimizden geleni yaparken, kendi vatandaşlarımızın 1,5 milyonu adalara tatile gidiyor. Orada inanılmaz bir ekonomi yaratıyoruz." diye konuştu.

Adalara giden Türk turistlerin diğer Avrupalı turistlere göre 4 kat daha fazla harcama yaptığına dikkati çeken Öztürk, Yunanistan'ın Türk teknelerini ve gemilerini gereksiz yere alıkoyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin seneler boyunca daha fazla esneklik gösterilen beyaz listeye geçmek için uğraştığını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Şimdi bizi tekrar gri ve ardından siyah listeye alma girişimi var. Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Gerekirse hiçbir zaman oraya gitmeyebiliriz de. Çünkü biz hem turist gönderiyor hem döviz kazandırıyoruz ama karşılığında bambaşka bir davranış görüyoruz."

Kruvaziyer turizminden bu yıl daha umutlu olduğunu vurgulayan Öztürk, bu yıl kruvaziyerde bir daralma olmadığını aksine 12 milyar dolarlık 20 yeni kruvaziyerin siparişinin verildiğini aktardı.

Türkiye'ye yönelik kötü algıyı yurt içi ve yurt dışı platformlarda dile getirdiklerini söyleyen Öztürk, "Gittiğimiz fuarlarda gördüğümüz ilgi nedeniyle 2018-2020 yılları için İzmir adına ümitlendik. Devletimiz de atağa geçti ve kruvaziyerle gelen yolcu başına verilen 30 dolarlık destek sayesinde İzmir, eski günlerine tekrar kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yusuf Öztürk Yunanistan Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede?
Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title