Haberler

Yılmaz: "Bu Fiyata Yenişehirli Fırıncılar Kepenk Kapatır"

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, “Yenişehir’deki fırıncılar bu tarifeden ekmek satmaya devam ederlerse kepenk kapatırlar” dedi.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, " Yenişehir'deki fırıncılar bu tarifeden ekmek satmaya devam ederlerse kepenk kapatırlar" dedi.

Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "En son ekmeğe zam yapılması 2016 yılı Ekim ayı itibariyle alınmış fiyat tarifesi ile karara bağlanmış, 250 gram ekmeğin 1.25 kuruştan satılması kesinleşmişti. Biz bu tarifeyi yani ekmeğe zammı 4 ay sonra uygulamaya koymuştuk. Aradan geçen 2 yıl içinde birçok alanda zam olsa da şu an için Bursa'da ekmeğe zam yapılması gündemde değil. Hasat zamanı harmana kadar herhangi bir zam yapılması söz konusu değil. Ramazan bayramından sonra buğday, arpa ve diğer giderlerin maliyetleri değerlendirilip bir karar verilecektir. Şu anda fırıncılar 250 gram ekmeği 1.25 kuruştan satmalarına rağmen çok düşük yüzde 8 kar oranıyla çalışıyorlar. Bunlara market iskontoları, ekmek dağıtım maliyetleri ve ocak ayında artan maliyetler ile bu kar oranı ortadan kalkıyor" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, fırıncıların belirlenen tarifenin üstünde ekmeği zamlı satamayacaklarını ifade ederek, "Belirlenen rakamın çok altında fiyat ile de ekmek satarak esnafın zarar etmelerine yol açamazlar. Yenişehir'deki fırıncılar 2016 yılı Ekim ayı itibariyle alınmış fiyat tarifesine uymadılar. Şu anda 400 gram ekmeği 1,5 liradan satıyorlar. ve aşırı derecede zarar ediyorlar. Bu şekilde devam etmeleri halinde iflas ederek kepenk kapatma noktasına geliyorlar. Onlar da bu durumdan rahatsız oldukları için bir çıkış yolu arıyorlar. Ekmeğin gramajını düşürerek zararlarını asgariye düşürme gayreti içindeler. Ekmeği 400 gramdan 300 grama düşürerek 1,5 liradan satmaları halinde Bursa ile aynı seviyeye geleceklerdir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adnan Yılmaz Yenişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title