Haberler

    Haaretz: Türkler Geri Döndü, Tel Aviv'in Kulelerin Yarısını Yapıyorlar

    Güncelleme:

    İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğini, Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıklarını yazdı.

    İsrail'in önemli yayın kuruluşlarından Haaretz'de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıkları vurgulandı.

    İşte Haaretz'de yer alan 'Türkler geri döndü, Tel Aviv'in kulelerin yarısını yapıyorlar' başlıklı makale:

    Tel Aviv'in Yigal Allon Caddesi'ne büyük bir binanın 35. katından bakan iki adam şehrin haritasını çıkarıyor. Bu Ayalon otobanının yakınlarında son zamanlarında ortaya çıkan bir sektör gibi olmaya başladı.

    Azrieli Sarona bölgesini gösteren bir adam "Biz buraya yapıyoruz, ve de buraya" diyor.

    40 KAT OLACAK

    Konuşan kişi Yılmazlar'ın sahibi Ahmet Arık. Şirketin İsrail'deki temsilcisi Nisim Gayus'la konuşuyor. Şu an yaptıkları binanın 35. katındalar. İki hafta içinde bu bina 40 kata ulaşacak.

    Yılmazlar Tel Aviv'deki büyük katlı projelerin neredeyse yarısını yapıyorlar. Şirketin İsrail'de bin 200 işçisi var. İşçilerin hepsi Türk.

    Şirket İsrail'de aldığı işleri taşeronlara veriyor. Bunlar arasında Electra, Danya Cebus ve Ashtrom gibi firmalar var. Ahmet Arık İsrail'de iş yapmakla ilgili şu düşünceleri paylaşıyor, " Yabancı bir şirket olarak İsrail'de iş yapmanın zorlukları var. Bunlardan en önemlisi vergi. İşçi başına daha her ay 1000 dolar ödüyoruz. Bürokrasi de çok karmaşık."

    TÜRKLER 1996'DAN BU YANA İSRAİL'DE

    Gayus ise Arık'a destek olarak şöyle söylüyor: Hükümetin yabancı işçiler üzerinden aldığı vergiyi düşürmesi lazım. Bu otomatik olarak apartman fiyatlarına da yansıyacak. Türklerin İsrail'de büyük inşaatlar yapmalarının tarihi 1996 yılına kadar dayanıyor.

    2003 yılında İsrail'in Türk inşaat firmalarına verdiği geniş izinlerle ilişkiler pekişti. İsrail o dönemlerde Türk tanklarının modernizasyonlarını yapıyordu.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Tel Aviv Haaretz İsrail Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (10)

    seba:

    Guzel haber, baris her zaman iyidir.

    12
    11
    yanıtYanıtla
    hülo:

    lan troller nerde, rabia nerde, van minitçiler nerde :))) lan siz hakkaten . . . .

    18
    2
    yanıtYanıtla
    adam:

    O döneklerden ne bekliyorsun? Hepsi hikaye, bunlar sirf kendi cikarlarina bakarlar, tukurduklerinide yalarlar. Haysiyet meselesi;-))

    yanıt15
    yanıt3
    Amanin Morkoyun:

    İsral kopeği kimmiş tanıyın.

    16
    2
    yanıtYanıtla
    herşey showdan ibaretmiş:

    One minut balonu pısss.

    14
    0
    yanıtYanıtla
    PLATON:

    HAYIR BİRİLERİNİN GEMİLERİ ZATEN ORAYA HEP GİDİYORDU HİÇ DURMAMAZLIK YAPMADI Kİ. ALLAHIN ADALETİ İNŞALLAH TECELLİ EDER BİR GÜN.

    8
    0
    yanıtYanıtla
    MMOM:

    Müslüman, her gün içinden 6. 000 Tebbet Suresini oku, Melekler sürekli sana armağanlar versinler.

    0
    3
    yanıtYanıtla
    ahmet:

    Aaa yine bu emevi yobazı, hey yobaz emevi dini mensubu, boşa havlama, İslamda ne sayılar nede dediğin masallar var, Allah adam olun kul hakkı yemeyin çalışın araştırın iyi insan olun ve bunları yaptıktan sonra beni anın diyor o kadar, öyle 1000 kere şunu okuyla ancak salak olursun ki zaten öylesin salako zuahahaa. . .

    yanıt0
    yanıt0
    HANDAN USTAMobil-ANDROID:

    Çook memnunum??

    0
    1
    yanıtYanıtla
    asd:

    yahudilerin inşaatlarda hammallığını yapmayı büyük bi şey olarakmı sanıyorsunuz. Nimet olarakmı sunuyorsunuz. onlar tankları modernizasyonu yapsın türkler inşaatlarda hammallık yapsın.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title