Haberler

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı: Memurlara en az yüzde 58 zam yapılmalı

Güncelleme:

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, açıklanan son enflasyon verileri ile tahminlerine dikkat çekerek memurlar için en az yüzde 58'lik bir zam talebinde bulundu. Memur emeklilerinin sorunlarına da değinen Kahveci, hükümete çağrıda bulunarak "Bu hızla gitmesi durumunda önümüzdeki ay, 2024'ün ilk yarısı için verilen zammın tamamı enflasyon karşısında eriyecek." uyarısı yaptı.

Enflasyon oranının alım gücündeki kayıpları telafi edecek oranda maaşlara yansıtılıp yansıtılmadığı tartışmaları sürerken Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur ve memur emeklilerine "Yeniden değerleme oranı olan yüzde 58'den az olmamak üzere bir artış yapılması ve refah payı verilmesini" istedi.

"VERİLEN ZAM ERİYECEK"

Kahveci,Merkez Bankası'nın 2024 yılındaki enflasyon tahmininin yüzde 36 olduğunu ancak memur ve emeklilere yapılması öngörülen toplam artışın yüzde 26.5'ta kaldığına dikkat çekerek "Bu hızla gitmesi durumunda önümüzdeki ay, 2024'ün ilk yarısı için verilen zammın tamamı enflasyon karşısında eriyecek." dedi.

"Böyle bir ücret politikası daha fazla sürdürülemez. Kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesine yönelik olarak kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 58'den az olmamak üzere bir artış yapılması ve refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurguluyoruz."

"KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLERİN ÇARŞI PAZARA DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

Çeker, kamu çalışanlarının ve emeklilerin çarşı pazarda karşılaştığı fiyatların TÜİK verilerinde de tescillendiğini belirttiği açıklamasında hükümete çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Memur emeklilerinin yaşadığı ekonomik sorunların giderilmesi için ise ocak ayı itibarı ile 12 bin 54 TL'ye yükselen ancak emeklilere verilmeyen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmasının zorunlu olduğunu ısrarla belirtiyoruz. Yaşanan gelişmeler, açıklanan resmi rakamlar memur ve emekli maaşlarının sürekli eridiğini teyit eder durumdadır ve bu erimenin mutlak surette durdurulması gerekmektedir.

TÜİK'in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylemektedir. Yetkilileri bu gerçeğe göre hareket etmeye kamu çalışanlarına refah payını da içeren bir artış yapmaya çağırıyoruz."

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı: Memurlara en az yüzde 58 zam yapılmalı

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Önder Kahveci Türkiye Memur Zam Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (44)

Cemal Can:

esasta bu memurlara direk olarak devletin tapusunu versinler belki gözleri doyar yattıkları yerden para kazanıyorlar mevcut sistemde en az süreyi çalışıp en yüksek maaşı alıyorlar bir de her şeyden şikayet ediyorlar yazıktır rabbim beğenmeyene buldurmasın başka da diyeceğim yoktur.

312
467
yanıtYanıtla
Süleyman Demir:

AYNEN DOĞRU

yanıt136
yanıt197
D:

Bak yanlış düşünüyorsun kardeş. Kiralar çok yüksek herşey fiyat olarak değerlerinin üstüne satılıyor. Eleştirecekseniz fiyatları eleştirin devlet denetim yapsın deyin.

yanıt96
yanıt24
Onur Yener:

Bir memur olarak söylüyorum, verilen ücret aslında yeterli ancak evi olmayan yüksek kirada oturanlar için sıkıntılı bir durum tabiki.

yanıt30
yanıt18
Süleyman Demir:

DEVLET YEMİNLE MEMURA FAZLA MAAŞ VERİYOR HANGİ GENÇ KENDİM MESLEK ÖĞRENEYİMDE Bİ İŞ SAHİBİ OLAYIM DERDİNDE HEPSİ MEMUR OLAYAIM DEVLET E KAPAĞI ATAYIM ÖMÜR BOYU GARANTİ YÜKSEK MAAŞ PEŞİNDE

155
224
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

YOK ARTIK ÜLKEDE OTUZ ,OTUZ BEŞ YIL PRİM YATIRIP ON BİN LİRAYA MAHKUM EDİLEN EMEKLİLERİN DURUMU ORTADA İKEN. EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI KIRK BİN LİRAYA YÜKSELMİŞ ADAMLAR HALÂ %60 ZAM İSTİYOR. BEĞENMEYEN BIRAKSIN...TAKIM ELBİSE KIRAVATLI MEMURLAR BİZLER (EMEKLİ İŞÇİLER) İŞÇİ TULUMU MASKEYLE OTUZ YIL DEVLETE PRİM ÖDEYİP VERGİ VERDİK...BİRAZ İNSAFLICA EMPATİ YAPIN ...

151
177
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

BAKIYORUMDA YAPTIĞIM YORUM BANKAMATİK MEMURLARININ İŞİNE GELMİYOR.... SİZİ GİDİ SALLA BAŞINI AL MAAŞINI YAPANLAR SİZİİİİİ !!!!

yanıt82
yanıt120
pusatalfa:

Hangi otuz yıldan bahsediyorsun sen 25 yıl kamuda işçi olarak çalışın işçi 32000 TL ye emekli oldu maaşından sadece 2 bin lira kesildi geri kalanı aynen maaş olarak alıyor, ayrıca aynı sürede memur çalışıp emekli olunca eline 14000 tl geçiyor bu mu hak . Memur bu ülkede devletin halka görünen yüzüdür. Onca hiz met alıpta hakir görmenin alemi yok biraz saygılı olalım.

yanıt48
yanıt14
Kadir Karaca:

KARŞILIĞINI ALIP İKRAMİYEN VE FAZLA MESAİ ÜCRETİ VAR İŞÇİNİN HANGİ MEMURDAN BAHSEDİYORSUN ?

yanıt2
yanıt0
zeynep uzan:

Gerçekten mi yaa!!! Şu ülkede sadece memurlar var gibi davranmaktan ne zaman vazgeçersiniz acaba? Bunu hakaret olarak kabul ediyorum asgari ücret ile geçinen insanlara,kaldırıp kafanızı bir bakın memurlara yatırım üstüne yatırım yapmaktan başka zorlukları ne? Son iki senedir evini,arabasını değiştirmeyen memur kalmadı ya neyin çarşı pazarından bahsediyorsunuz acaba?

76
61
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title