Haberler

Türkiye İşgücüne Katılımda Sonuncu

AB Ortalaması Yüzde 65,4 Olan İşgücüne Katılım Oranında Türkiye Yüzde 45,8'le Avrupa Ülkeleri Arasında Son Sırada Yer Aldı.

AB ortalaması yüzde 65,4 olan işgücüne katılım oranında Türkiye yüzde 45,8'le Avrupa ülkeleri arasında son sırada yer aldı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre geçen yıl sonunda Türkiye'de 15-64 yaş grubunda işgücüne katılım oranı erkeklerde yüzde 68 ve kadınlarda yüzde 23,8 düzeyinde gerçekleşti.

İşgücüne katılım oranlarının AB ortalaması erkeklerde yüzde 72,5 ve kadınlarda yüzde 58,3 olarak hesaplandı.

İşgücüne katılımda AB ve Türkiye arasındaki en büyük fark, 55-64 yaş gurubunda kaydedildi. Bu yaş gurubunda Türkiye'de erkeklerin yüzde 43'ü ve kadınların yüzde 16,5'i işgücüne katılırken söz konusu oranlar AB'de erkekler için yüzde 53,9 ve kadınlar için yüzde 36 seviyesinde çıktı.

Avrupa'da işgücüne katılım oranı en yüksek ülkeler yüzde 78,6'yla İsviçre, yüzde 77,1'le Danimarka, yüzde 76,8'le Norveç, yüzde 76'yla Hollanda, yüzde 74,2'yle İsveç ve yüzde 71,3'le İngiltere şeklinde sıralandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title