Haberler

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Akgün: "Doğru hamlelerle geçen iş yılını karlı şekilde kapatmayı başardık"

Güncelleme:

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, doğru hamlelerle geçen iş yılını karlı şekilde kapattıklarını belirtti.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, doğru hamlelerle geçen iş yılını karlı şekilde kapattıklarını belirtti.

Trakya Birlik 2019-2020 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Akgün, burada yaptığı konuşmada, dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde üzücü günler geçirdiklerini, virüs nedeniyle kıymetli pek çok kişiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Trakya Birlik'in geçen iş yılında yüksek satış ve üretim rakamlarına ulaştığını vurgulayan Akgün, şunları kaydetti:

"Kovid-19 salgınının Çin'de yayılmaya başladığı erken evrede emtia piyasalarında ve dünya lojistik zincirindeki olası etkileri konusunda öngörülü davranarak gerek elimizdeki ham maddeyi muhafaza etmemiz gerekse de yurt dışı piyasalardan ileriye dönük uygun fiyatlı ve yüksek miktarda ham madde tedarikinde bulunmamız, iş yılının ikinci yarısında tüm dünyada pandemi etkisiyle ham madde piyasalarında yaşanan çok ciddi yükselişlerle birlikte elde ettiğimiz pozisyon karları, kötü başlayan iş yılını mali olarak birlik adına en yüksek karlılığa ulaşılan iş yılı olarak tamamlamamızı sağlamıştır."

Bu başarının Birlik tarihindeki yerini aldığını dile getiren Akgün, "87 milyon 515 bin 17 lira karlılığa ulaşarak ekonomik anlamda çok zorlu olan geçen iş yılını, öngörüler ışığında gerçekleştirdiğimiz doğru ticari hamlelerle karlı bir şekilde kapatmayı başardık. Bunu sizlerden aldığımız destek ve güvenle hep birlikte çok çalışarak sağladık. Bu başarı, Birliğimizin gelecek yıllara umut ve güvenle ilerlemesi yolunda çok önemli bir kilometre taşı olarak yerini alacaktır. Bu vesileyle emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

-"Yağlık ayçiçeği kıymetlendi"

Akgün, bu yıl üretici ortaklarının, salgın sürecinde yaşanan elverişsiz şartlara rağmen izolasyon ve kişisel koruyucu tedbirleri azami şekilde uygulayarak Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon dekar alanda yağlık ayçiçeği ekimlerini çok büyük oranda tamamladığını belirtti.

Dünyada salgının etkisiyle tarımsal emtia fiyatlarında yaşanan yüksek fiyat artışlarının döviz kurlarında yaşanan ciddi yükseliş etkisi ve geçen harman döneminde çiftçi aleyhine yaşanan fiyatlama dinamikleri nedeniyle Türkiye'de ayçiçeği üretiminde rekoltenin bir önceki sezona göre yaklaşık 200-250 bin ton seviyesinde azaldığını hatırlatan Akgün, yağlık ayçiçeği ürününün çok kıymetli bir hale geldiğini ifade etti.

Akgün, bu yıl entegre tesislerinde rafine yağ üretim kapasitesini artıracaklarını belirterek önemli yatırımlara imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Ardından genel kurul gündem maddeleriyle devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Trakya Bölgesi Ahmet Akgün Mimar Sinan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title