Haberler

Suudi Arabistan, Petrol Satışlarından KDV Almaya Başlayacak

Güncelleme:

Suudi Arabistan ve BAE, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle önümüzdeki yıl ocak ayından itibaren KDV almaya başlayacak.

Körfez İşbirliği Konseyi'ni (KİK) oluşturan altı Arap ülkesi, mali dengelerinin düşük petrol fiyatlarıyla baskı altına kalmasının ardından vergi politikasındaki uzun bir dönemin en büyük değişikliklerden biri üzerinde uzlaşıya vararak gelecek yıl yüzde 5 oranında KDV koyma kararı aldı.

İDARİ VE TEKNİK ZORLUKLAR YARATACAK

Ancak bu karar, altı Arap ülkesinin ayrıntılı mevzuat hazırlamasını ve vergi ödeyecek şirketleri kayıt altına alıp izleyecek bir sistem kurmasını gerektirerek bu ülkeler için idari ve teknik zorluklar yaratacak.

İLK OLARAK SUUDİ ARABİSTAN VE BAE

Bu durum bazı ülkelerin başlangıçta planlandığı gibi 2018 yılının başında vergiyi uygulamaya koyamayacağı yönündeki spekülasyonları artırdı. BAE Federal Vergi Kurumu Genel Müdürü Halid Ali el-Bustani bu durumu doğruladı. Bustani, "BAE ve Suudi Arabistan Ocak 2018'den itibaren KDV'yi uygulamaya koyacak ve diğer ülkeler de 2018 sonuna kadar devreye alacak" dedi.

Dünya gazetesinin haberine göre; Bustani diğer KİK ülkelerinin KDV'yi neden daha yavaş uygulamaya koyacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi ancak bölgedeki vergi uzmanları, özellikle Kuveyt'in kısmen yavaş işleyen kamu hizmetlerinden ve kısmen bağımsız parlamentosunun süreçte söz sahibi olmak istemesinden dolayı uygulamanın gecikebileceğini belirtti.

2018'DE DEVREYE ALINACAK

Kuveyt Maliye Bakanlığı geçen hafta parlamentonun, KDV hakkında taslak yasa tasarısını onaylama veya reddetme konusunda nihai karara sahip olacağını söyledi.

Ummanlı yetkililer KDV'yi uygulamaya koyma konusunda kesin bir tarih açıklamadı. Bahreyn de KDV uygulamasının 2018 ortasına kadar devreye alınmasının beklendiğini belirtti.

KDV ÖDEMEYENE CEZA

Bustani'nin verdiği bilgiye göre BAE, KDV alınacak işletmeleri eylül ortasında belirleyecek. KDV yasalarının üçüncü çeyrekte, uygulama esaslarının dördüncü çeyrekte belirlenmesi bekleniyor. Buna göre yıllık geliri en az 100 bin dolar olan şirketler KDV ödeyecek, yoksa ceza verecek. Bustani, BAE'nin 300 bin ila 350 bin şirketten KDV alınmasının öngörüldüğünü ve verginin genel tüketici fiyatlarını yaklaşık yüzde 1.4 artırmasını beklendiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Körfez İşbirliği Konseyi Suudi Arabistan Kuveyt Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title