Haberler

Son Dakika! Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den ayçiçek yağı açıklaması: Türkiye'nin yeterli miktarda stoku bulunmaktadır

Güncelleme:

Son dakika! Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak bazı temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kirişci, "Netice itibarıyla kamuoyuna yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, halkımızın endişe edeceği bir durum söz konusu değildir. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. " dedi.

Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak bazı temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Türkiye'nin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunduğunu ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarına ilişkin paylaşım yaptı. Bakan Kirişci, bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı ve bu nedenle piyasa fiyatlarının arttığı bilgilerinin gerçeği yansıtmayan spekülasyonlar olduğunu söyledi.

"SORUN YAŞANMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMAKTADIR"

Türkiye'de ayçiçeği üretiminde son yıllarda önemli artışlar yaşandığını belirten Kirişci, "Toplam ayçiçeği üretimimiz 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 artmıştır. Ayçiçeği üretimindeki son yıllardaki artışa rağmen yurt içindeki tüketimin artması ve pandemi koşullarında artan talep nedeniyle ihtiyacımızın bir kısmı ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler yakından takip edilmekte olup, bitkisel yağ arzında sorun yaşanmaması için her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda alternatif ülkeler ve alternatif yağ çeşitleri için gerekli çalışmalar yapılmış, ayrıca ayçiçeği yağ ihracatı da durdurularak, mevcut stokların yurtiçi tüketimi karşılayacak şekilde yönetilmesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den ayçiçek yağı açıklaması: Türkiye'nin yeterli miktarda stoku bulunmaktadırVahit Kirişci

"YETERLİ AYÇİÇEK YAĞI STOKU BULUNMAKTA"

Ülke genelindeki yağış durumunun ayçiçeği ve kanola gibi yağlı tohumlu bitkilerin üretimine olumlu yansıdığına dikkati çeken Bakan Kirişci, "Bu çerçevede Çukurova bölgesinde başlayacak ilk hasada kadar gerekli her türlü planlama yapılmıştır. Ülkemizin 1-1,5 aylık tüketimimize ancak yetecek kadar ayçiçek tohumu ve yağ stoku bulunduğu iddiaları tamamıyla gerçek dışıdır. Gerek üretimimiz, gerek sektörün tedarikleri ve devir stoklarımız dikkate alındığında ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Netice itibarıyla kamuoyuna yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, halkımızın endişe edeceği bir durum söz konusu değildir" dedi.

Son Dakika! Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den ayçiçek yağı açıklaması: Türkiye'nin yeterli miktarda stoku bulunmaktadır

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Ayçiçek Yağı Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (45)

ASLAN ARSLAN:

daha iki gün oldu göreve başlıyalı nereden biliyo acaba ülkede tarımı bitirdiniz. yazık bu insanlara

105
19
yanıtYanıtla
Yusuf Türk:

Yönetime bak ya göz göre göre doğruları söylüyemiyorlar.Hangi birinden baslayalim elektrik,gaz,benzin ve yağ hangisi dün 5 markette yağ yokdu bulamadım.simdi çıkmış öyle birsey yok diyorsunuz bırakın artık bıktırdınız.

80
23
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Senin ekonomi bilgin hiç yok bunlsr hep ithal

yanıt6
yanıt16
Mehmet Vatandaş:

ekonomi bilgisi çok olan vatandaş; niye ithal ediyorsun Türkiye'de tarım alanı mı yok? üret üreteni teşvik et kazanmasını sağla yetmezmiş gibi zeytinlikleri de bitirecekler

yanıt19
yanıt2
Çınar Saraç:

Ondan dolayı mı şuan da marketlerde fiyatlar yüzde 90 arttı ve 250 300 TL civarında 5 litre yağ

88
12
yanıtYanıtla
burakk:

Bu iktidar savunma, teknoloji, bayındırlık, sağlık gibi konularda gerçekten çok iyi işler yaptı, ama tarım politikalarında hakikaten çok başarısız. Ülkemiz gıda da kendine yeten ülke iken her şeyi ithal eden bir ülke haline nasıl geldi?

71
26
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Evet İçişleri ve dışişleri de iyi ama tarım sıkıntılı o da milletin tembelliği herkes yaşlı bakım engelli maaşı alınca işi biraktilar

yanıt19
yanıt16
Eren İsmail:

Sağlık mi? Antalya Manavgat ilçesi buyurun gelin araştırın, hastane diye birşey yok gibi doktor yok randevu alamayan bütün vatandaşlar çevre hastanelere gitmeye çalışıyor. Olan Doktorlar istifa ediyor. Özel haatanelere mahkum bırakıldı Manavgat halkı. Buyurun gelin araştırın.

yanıt24
yanıt4
Mehmet Vatandaş:

sağlık... hastahanelerden randevu alabiliyor muyuz?? bayındırlık... doğmamış bebeler bile borçlandırılarak yapılan yol ve köprüleri kullanabiliyor muyuz??

yanıt22
yanıt8
zübükzade:

Neyi kınasalar başlarına geliyor ben dinsiz bir insandım ama artık bazı şeylere inanacağım cünkü neye dem vuruyorlarsa neyi kınıyorlarsa neyi abartıyorlarsa onların başlarına geliyor eskiden yağ kuyrugu vardı dediler şimdi hem yağ yok hem kuyruk hem hemde para yok

67
19
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title