Haberler

Son dakika: Enflasyon rakamlarıyla memur ve emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu

Güncelleme:

Son dakika: Aralık ayında enflasyon yüzde 13,58 artarken, 2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emekli zammı da ortaya çıktı. Buna göre, memur ve memur emeklilerine yüzde 27.48, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 25.48 oranında zam yapılacak. Bu zamların üzerine 2021'de ekonomideki dalgalanma nedeniyle refah payının da gündeme gelmesi bekleniyor.

TÜİK'in aralık ayı enflasyonunu açıklamasının ardından memur, memur emeklileri ve SSK emeklilerinin zam oranı da netleşti. TÜİK'in verilerine göre 2021'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 25,48 olarak gerçekleşti.

MEMUR ZAMMI NE KADAR?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde (2020-2021) 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti. Buna göre, memur maaşlarına yüzde 3'ün yanında enflasyon farkı da uygulanacak. Buna göre memurlar yüzde 22,48 oranında enflasyon farkı alacak. Memurlar 2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 5 sözleşme zammı almıştı. Bununla birlikte memur ve memur emeklilerin ocak maaşına toplam yüzde 27.48'lik artış yansıyacak.

EMEKLİLERİN ZAMMI NE KADAR?

Yaklaşık 8,5 milyon emekli ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ikinci 6 ayına ait enflasyon rakamıyla belirlenecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak. Buna göre işçi ve Bağ-Kur emeklileri ocak maaşlarına yüzde 25.48 zam alacak.

REFAH PAYI ARTIŞI GÜNDEME GELEBİLİR

Bu zamların üzerine 2021'de ekonomideki dalgalanma nedeniyle refah payının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Memur Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

emmi:

Bu zamlar komedide bile olmaz elektriğe yüzde 130 zam yapacaksın emekliye işçiye kaşığın ucuyla zam yapacaksın! Ölmüşüzde sela okuyanımız yok!

144
99
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Selalari susturamayacaksiniz

yanıt14
yanıt40
Özgür Köksal:

KOBRA MURAT zaten kobrayı tutmuşsun sen. Gerek yok sana. Hala şu cümleyi yazıyorsun ya ALLAH sizin gibileri islah etsin inşallah.

yanıt15
yanıt3
Mustafa Kinali:

Ha ha ihtiyarlar oylar akp ye Durmak yok yola devammi?

131
38
yanıtYanıtla
UğuR DURAN:

Enflasyonu Yüzde 36 Açıklayıp, yüzde 25 zam yapmak demek; zaten yarı aç, yarı tok yaşayan emeklilere: Siz ölün artık, size bu ülkede ihtiyaç kalmadı der gibi bir şey.

65
12
yanıtYanıtla
xccdark:

Bugün emekli olsam zaten ev araba alma hayalim yok, normal asgari ücretle geçinemiyorken bu maaşlarla napardım bilmiyorum. Belli yaştan sonra ek iş yapma şansı kalmayan emekli kara kara düşünüyor. Alla yardım etsin tüm çalışanlara. Çıkarcı firmalara rabbim fırsat vermesin, doları bahane edenleri, stokçuluk yapanları, elindeki malzemenin masrafını millete yıkanlara rabbim fırsat vermesin. Hak yolunda malını sakınmayanlarada rabbim daha daima yardımcı olsun ki öyle insanlar da var...

70
4
yanıtYanıtla
Muhammet Akgün:

Allah kolaylık versin emekliye

61
3
yanıtYanıtla
Musa Koçer:

Bana yansıyan neden böyle değil bunlar neye göre hesaplanıyor.

60
2
yanıtYanıtla
Ömer Bal:

Orası İnce İşler, kurcalama...

yanıt18
yanıt4
UğuR DURAN:

enflasyonu 6 açıklayıp, emekliye % yapmak demek, zaten yarı aç yarı tok yaşayan emeklilerimize bu ülkede yaşamayın, en iyisi siz ölün demek gibi bir şey..!!

40
8
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title