Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlattı: Putin'i dün aradım, bugün 12.00'den itibaren tahıl koridorunu açtılar

Güncelleme:

Son dakika: Canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru krizinin nasıl aşıldığını anlattı. Rus lider Putin'in tahıl sevkiyatı anlaşmasını askıya almasıyla ilgili "Bana yapsalar bende kabul etmem" diye konuşan Erdoğan, "Putin'i dün aradım, bugün 12.00'den itibaren tahıl koridorunu açtılar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak canlı yayında son günlerde Rusya'nın askıya almasıyla dünyanın gündemine oturan tahıl sevkiyatı anlaşması hakkında konuştu.

"PUTİN VE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ"

Krizle ilgili hem Ukrayna hem de Rusya lideriyle iletişim kurduğunu ifade eden Erdoğan, "Her ikisiyle de görüşmeyi arzu ettiğimiz anda, aradığımızda 24 saat bulmadan görüşüyoruz. Sayın Putin gerek Zelenski'le görüşmeleri yapıyoruz. Onlardan aldığımız bilgilerle bir diğeri ile müzakere etme fırsatını buluyorum. Şu ana kadar ne sayın Putin ne sayın Zelenesky'den olumsuz yaklaşım almadım. Hepsi de olumlu yaklaştılar. Taleplere elimizden geldiğince olumlu cevap verdik. Onlar da bize hiçbir zaman ters yaklaşmadı" dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlattı: Putin'i dün aradım, bugün 12.00'den itibaren tahıl koridorunu açtılar

"BANA YAPILSA BEN DE KABUL ETMEM"

Rusya lideri Putin'e de sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Prag'da kiminle konuşuyorsam aleyhine konuşuyor. Ben de 'yanlış yapıyorsunuz' dedim. Rusya gibi bir devlete yanlış yaklaşımlar sergilerseniz, o da kendini bir lider olarak kendini ezdirmeden ortaya koyacaktır. Bana yapılsa aynı şey ben de etmem. Gereği neyse bunu yaparım. Şimdi sayın Putin'in yaptığı bu. Dünyada en saygın ülkeden biri Rusya olacaksınız. Kalkıp böyle saldırılara evet diyeceksiniz. Mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"PUTİN'İ DÜN ARADIM, BUGÜN 12'DE KORİDORU AÇTILAR"

Krizi nasıl çözdüğünü de anlatan Erdoğan, "O bu yaklaşımları da gördüğü için, yaşadığımız S-400'ü de gördüğü için. Kendisini aradık, dün aradım, bugün 12.00'den itibaren tahıl koridorunu açtılar. Gübreyi de inşallah açalım dedik. Hatta bir şeyi daha bağladık. Cibuti, Somali, Sudan buralarda insanlar açlıktan ölüyor. İlk etapta buralara tahıl naklini yapalım dedi. Akşam Zelenski ile görüştük. Bu devam edecek ve adımlarımızı buna göre yaygınlaştıracağız." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlattı: Putin'i dün aradım, bugün 12.00'den itibaren tahıl koridorunu açtılar

"BUNUN ADINA LİDER DİPLOMASİSİ DİYORUZ"

Enerji konusu ve Akkuyu santraline de değinen Erdoğan, "Diplomaside en önemli netice getirici adımlar. Biz dün sayın Putin'le bunları konuştuk. Tabii bunun adına da lider diplomasisi diyoruz. Herkes öyle lider olamıyor. Herşeyden önce lider diplomasisini başarmak çok çok önemli. Dün Sholtz'la görüşme yaptık, ardından sayın Putin'le görüşmemizi yaptık. Bu görüşmeler deneyim kazandırdığı gibi bir de sayın Putin böyle üzerine gitmekle geri adım atacak birisi değil. O zaman diyor ki, 'işin tam manasıyla uyum noktasını yakalayalım ki, netice alalım'. Biz de bazı şeylere kendisine söylüyoruz. Almanya'yı söylüyorum. Dediniz ki, 'yenilenebilir enerjiye geçeceğiz' dediler. Kömür santrallerini kapatıyoruz dediler. Dedim 'yanlış yapıyorsunuz'. Gerçekten de termik santrallerini kapattılar. Doğalgaz kesilince yeniden termik santrallere dönmeye kararı verdiler. Önümüzdeki yılların soyunda Akkuyu'yu açacağız. Bu arada sayın Putin'le bir de Sinop nükleer santralini konuştum. 2024'ün başı veya 2023'ün sonunda bir üniteyi açacağız. Sinop'ta yeni dörtlüyü inşa edeceğiz. Akkuyu bize 4800 megawat enerji sağlayacak. Sinop da aynı şekilde. Bizim enerji tüketimimizin yüzde 20'sini sağlayacak" dedi.

"KARADENİZ'DEKİ GAZ KEŞFİ BİZE AYRI BİR GÜÇ KATACAK"

Sözlerini sürdüren Erdoğan, "Gaz merkezi ile alakalı olarak şu anda sayın Putin'le yaptığımız görüşmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız kapsamlı çalışmaları muhataplarıyla yapıyor. En yakın merkez olarak Trakya merkezi görülüyor. Bunlar ilk tespitler. Çalışmayı arkadaşlar yaptılar. Uzun zamandır enerji merkezi olma yolunda adımları atıyoruz. Azerbaycan'da sayın Aliyev ile görüştük. Oralardan da alacağız, Tanap'tan da alacağız. Karadeniz'deki gaz keşfi bize ayrı güç katacak. Malum biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin ne sismik araştırma gemisi, ne sondaj gemisi vardı. Berat Bey'in bakanlık döneminde ilk gemilerin alımı yapıldı. Alırken kar ettik. Şu anda gemilerin fiyatları farklı noktada. Bunlarla Karadeniz ve Akdeniz'de yapacağımız gibi bizim farklı ülkelerde doğalgaz kaynaklarının yoğun olduğu yerlerde gemilerimizle gidip oralardan doğalgazı çıkararak gerek o ülkede gerek üçüncü ülkelere satma şansımız var. Libya bu tür çalışmaların içerisine girebiliriz diyor. Ama şimdi hep birlikte inşallah Tuna 1 kuyusu dediğimiz buradaki çalışmalar önem arz ediyor. Karadeniz'de Sakarya adını verdiğimiz doğalgaz önem arz ediyor. Öbür tarafta Tanap, Mavi Akım geliyor. Bunlar belli noktada bütünleşiyor. Sakarya sahasında 540 milyar metreküp keşfimiz var. 40 kuyu ile günlük 40 milyon metreküpü vermiş olacağız. Şu ana kadar Sakarya sahasında 540, diğer yaptığımız tespitlerde bunu aşan yok. Son olarak 110 milyar metreküplük var. Bu rezervler tespit edildikçe belki daha fazlasını yakalayacağız. Arkadaşlarımızın bu gayretleri hakikaten bizi ciddi manada rahatlattı. İnşallah sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (2)

Kurt bey:

İstemezukculer deriniz ne.

3
1
yanıtYanıtla
FLOZOF:

Türkiye neden üretemiyor ve satamıyor diye sorsaydınız

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title