Haberler

ABD Hazine Bakanı olması beklenen Yellen'ın özel kalem müdürü bir Türk olacak

Güncelleme:

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden'ın 20 Ocak'ta göreve gelmesiyle ABD Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen'ın özel kalem müdürü Türk asıllı Didem Nişancı olacak.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Yellen, Hazine Bakanlığı'nda özel kalem müdürlüğü görevine Didem Nişancı'yı getirecek. Söz konusu göreve ilişkin teklifin Bloomberg LP'de kamu politikası bölümünde yönetici olan Nişancı'ya sunulduğu ve Nişancı'nın görevi kabul ettiği belirtildi. Nişancı, bakanlığının onaylanması halinde Yellen'a en yakın isimlerden biri olacak.

OBAMA DÖNEMİNDE SEC ÖZEL KALEM MÜDÜRÜYDÜ

Didem Nişancı daha önce eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nda (SEC) özel kalem müdürlüğü yapmış ve 2018'de Bloomberg'e geçmeden önce Promontory Finansal Grup şirketinde çalışmıştı.

YELLEN ABD'NİN İLK KADIN HAZİNE BAKANI OLACAK

ABD Senatosu'nun bankacılık komitesinde de görev alan Nişancı, 1998-2001 yılları arasında ise Hazine Bakanlığı'nda çalışmıştı. ABD Başkanlığı'na seçilen Joe Biden, geçen yıl kasım ayında eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Hazine Bakanı adayı olduğunu duyurmuştu. Janet Yellen, atamanın ABD Senatosu'nda onaylanması durumunda ülke tarihinde bu göreve getirilen ilk kadın olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Janet Yellen Joe Biden Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (4)

KURT BEY:

Barack obama müslüman dı, Boris johnson TÜRK tü , yalan dolan

0
1
yanıtYanıtla
kaya:

peki dünyanın bundan haberi varmı?

1
0
yanıtYanıtla
166.filo:

boşa taşkala yapmayın , abd siyonistlerin bir araya geldiği sömürge devletidir , obama denen hristiyanında bir tarafı türktü ne oldu ne değişti o zamanlarr

0
0
yanıtYanıtla
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Nelerle gurur duyuyoruz . Kadıncağız YELLEN''İN özel kalem müdürü olacakmış . Eeee , esi var mı ? Bi yellenmesine bakar . daha sonra bizim kız ortalıkta yok .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title