Haberler

2 gün 2 gece süren düğünde genç çifte 1 kilo altın ile 500 bin lira para takıldı

Güncelleme:

Uludere'ye bağlı Andaç köyünde Kaşuran Aşireti'ne mensup Sebahattin Ölmez'in oğlu Özal Ölmez ile Felek Ecer'in düğünü renkli görüntülere sahne oldu. Dünyaevine giren çiftin düğününde aşiretler takı takma yarışına girdi.

110 KOYUN KESİLDİ

Geline 1 kilo altın, damada ise 500 bin lira takıldı. 110 koyunun kesildiği düğüne Jirki Aşireti, Kaşuran Aşireti ile Goyan Aşireti'nin yanı sıra, yurt dışından binlerce davetli katıldı. 2 gün 2 gece süren düğünde, Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun halay kuyrukları oluştu.

2 gün 2 gece süren düğünde genç çifte 1 kilo altın ve 500 bin lira para takıldı

YARIŞA GİRDİLER

Dünyaevine giren çiftin ailelerini yalnız bırakmayan aşiretler, gruplar şeklinde para atarak damada hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Damadın amcası Fethi Ölmez, yeğeninin düğününe birçok bölgedeki aşiretlerden dost ve akrabalarının geldiğini söyledi.

2 gün 2 gece süren düğünde genç çifte 1 kilo altın ve 500 bin lira para takıldı

"200 KİLO ET HAZIRLADIK"

Yurt dışından misafirlerin geldiğini ifade eden Ölmez, "Geline 300 bin liradan fazla takı taktık. Gelinin nişanında ise 500 bin liralık takı aldık. 110 kuzu kestik, bin 200 kilo et hazırladık. Gelen bütün misafirlerimize bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim" dedi.

2 gün 2 gece süren düğünde genç çifte 1 kilo altın ve 500 bin lira para takıldı

50 BİN TL TAKAN BİLE OLDU

İş idamı İsmet Ölmez ise damada 50 bin Türk lirası taktı. Düğün, yöresel kıyafetlerle çekilen halaylar eşliğinde 2 gün 2 gece sürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Uludere Şırnak Haberler

500

Yorumlar (4)

Resul Şen:

Terör var diyorlar ama bunca altın para vb. malı mülkü nasıl elde ediyorlar maliye araştırmalı bence lafa gelince biz eziliyoruz diyorlar

59
20
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

gariban halk ezilir, bunlar ağa.. devletle işbirliği yapıp halkı sömüren kitleden..

yanıt54
yanıt8
Baran Hakan:

Bir kaç gariban fakir kaçak eşya sakınca sözde güvenlik güçleri izin vermez. Ama böyle tır ile yapınca ve aşiret. Olunca sözde güvenlik güçleri susar. Zenginlik kaynağı nedir başka

29
1
yanıtYanıtla
Sezgin Atik:

Aşiret kolay olunmuyor temelinde yandaşçılık kendinden olmayanı düşman gören bir ayrımcılık var. Kız vermezler kız almazlar, adamlarına iş verirler vs. vs.

11
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title