Haberler

Sinop'ta Yengeç Bolluğu: Kilogramı 75 Liradan Satılıyor

Güncelleme:

Sinop'ta havaların ısınmasıyla bol miktarda avlanan yengeçler, balıkçı tezgahlarında kilogramı 75 liradan satışa sunuluyor. Balıkçılar tarafından avlanan yengeçlerin protein ve mineral bakımından zengin olmasıyla rağbet gördüğü belirtiliyor.

Sinop'ta havaların ısınmasıyla bol miktarda avlanan yengeçler, balıkçı tezgahlarında kilogramı 75 liradan satışa sunuluyor.

Kentte balıkçılık yapan Erdoğan Doğan, AA muhabirine, balıkçılar tarafından avlanan yengeçlerin protein ve mineral bakımından zengin olmasıyla rağbet gördüğü söyledi.

Haziran ayında başlayan yengeç bolluğunun eylül ayına kadar devam etmesini beklediklerini dile getiren Doğan, "Yengeçler genellikle iskorpit ağlarına takılıyor. Balıkları yemek için ağlara gelen yengeçler balıklarla tutulmuş oluyor. Yengecin sadece mahmuzları yeniyor, gövde kısmı atılıyor. İri mahmuzu olan yengeç daha makbul. Karides gibi beyaz etli, güzel bir tadı var. Tezgahta yengecin kilosunu ortalama 75 liradan satıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sinop Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title